Φυσικό Αέριο

Οριακά πάνω από τα 100 εκατ. ευρώ η αποτίμηση της ELPEDISON για το deal πώλησης του 22,7% του Ελλάκτωρα

Οριακά πάνω από τα 100 εκατ. ευρώ η αποτίμηση της ELPEDISON για το deal πώλησης του 22,7% του Ελλάκτωρα

Το τρίπτυχο ΑΠΕ, Διαχείριση Απορριμάτων και Παραχωρήσεις θα αποτελέσει την στρατηγική του ομίλου Ελλάκτωρ

Σε εξέλιξη βρίσκοναι οι συζητήσεις Ελλάκτωρ με ΕΛΠΕ και Edison για την πώληση του 22,7% που κατέχει στην Εlpedison ο κατασκευαστικός όμιλος.
Υπάρχουν συγκεκριμένες ημερομηνίες και χρονοδιαγράμματα που αναφέρονται στην ολοκλήρωση του deal.
Σε κάθε περίπτωση όμως το τίμημα δεν θα ξεπεράσει τα 25 εκατ. ευρώ, κινούμενο σε ένα εύρος μεταξύ 20 - 25 εκατ. ευρώ.
Ο όμιλος Ελλάκτωρ θα ωφεληθεί από αυτήν την κίνηση, καθώς θα ενισχύσει τα διαθέσιμά του και θα βγει από μια δραστηριότητα η οποία απέχει από το να γίνει κερδοφόρα.
Η αποτίμηση της Elpedison δεν μπορεί να ξεπερνά σημαντικά τα 100 εκατ. ευρώ και αυτό γιατί ο κλάδος διαθέτει ακόμα πολλά ανοιχτά προβλήματα, όπως αυτά που έχουν να κάνουν και με τον μηχανισμό ευελιξίας.
Σημειώνεται ότι στην Elpedison ο όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ κατέχει το 22,74% ενώ το υπόλοιποι 75,78% κατέχει κοινοπραξία που ελέγχεται από τον όμιλο των Ελληνικών Πετρελαίων και την Edison.
H Elpedison είναι ένας από τους τρεις καθετοποιημένους ανεξάρτητους παίκτες της αγοράς ηλεκτρισμού με εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρισμού φυσικού αερίου ισχύος 811 MW και μερίδιο αγοράς στην προμήθεια ρεύματος 3,73%.
Aποδεικνύεται τελικά ότι η κίνηση ματ του μάνατζμεντ Καλλιτσάντση ήταν η διατήρηση στον όμιλο Ελλάκτωρ της ΕΛΤΕΧ Ανεμος, που θα αποτελέσει όπως όλα δείχνουν και την λοκομοτίβα για την ανάπτυξή του.
Η κεφαλαιοποίηση της ΕΛΤΕΧ Άνεμος ανέρχεται σήμερα στα 165 εκατ ευρώ και όλα τα δεδομένα δείχνουν πως με την αξιοποίηση των αδειών και με την κλιμάκωση της στρατηγικής ανάπτυξης, αυτή η κεφαλαιοποίηση θα ανέβει σημαντικά το επόμενο χρονικό διάστημα.
Για το σύνολο του Ελλάκτωρα η κεφαλαιοποίηση είναι μόλις 282 εκατ ευρώ, κάτι που σημαίνει πως η αγορά δίνει μικρές αξίες με τα παρόντα δεδομένα στις υπόλοιπες δραστηριότητες.
Για τον Ελλάκτωρα λοιπόν είναι κομβικής σημασίας η ολοκλήρωση της διαδικασίας απορρόφησης της ΕΛΤΕΧ Άνεμος.
Η στρατηγική του Ελλάκτωρα θα βασιστεί στο τρίπτυχο Ανανεώσιμες - Παραχωρήσεις - Διαχείριση Απορριμάτων, που είναι τρεις κερδοφόρες δραστηριοτητες για την ανάπτυξη και εδραίωση της κερδοφορίας του Ομίλου.
Βραχυπρόθεσμα ο στόχος είναι να έλθει στο break even η κατασκευαστική δραστηριότητα του ομίλου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης