ΕΙΑ: Υποχώρηση- έκπληξη τα αποθέματα αργού και βενζίνης στις ΗΠΑ - Μειώθηκαν και οι εισαγωγές

ΕΙΑ: Υποχώρηση- έκπληξη  τα αποθέματα αργού και βενζίνης στις ΗΠΑ - Μειώθηκαν και οι εισαγωγές
Τα αποθέματα μειώθηκαν κατά 4 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 3 Μαΐου, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για αύξηση 1,2 εκατομμυρίων βαρελιών
Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ υποχώρησαν την περασμένη εβδομάδα, καθώς τα διυλιστήρια περιόρισαν την παραγωγή, ενώ μειώθηκαν και οι εισαγωγές, ανακοίνωσε την Τετάρτη  8/5/2019 η Energy Information Administration.
Τα αποθέματα μειώθηκαν κατά 4 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 3 Μαΐου, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για αύξηση 1,2 εκατομμυρίων βαρελιών.
Οι καθαρές εισαγωγές αργού πετρελαίου στις Η.Π.Α. μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα κατά 432.000 βαρέλια ημερησίως στα 6,7 εκατομμύρια bpd.
Στο κέντρο διανομής Cushing, στην Oklahoma, αυξήθηκαν κατά 821.000 βαρέλια, σύμφωνα με την EIA.
Οι διαδρομές διυλιστηρίων μειώθηκαν κατά 41.000 βαρέλια την ημέρα,. Τα ποσοστά χρήσης διυλιστηρίων μειώθηκαν κατά 0,3 ποσοστιαίες μονάδες.
Τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 596.000 βαρέλια, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για υποχώρησε  434.000 βαρελιών.
Τα αποθέματα αποσταγμάτων, τα οποία περιλαμβάνουν το ντίζελ και το πετρέλαιο θέρμανσης, μειώθηκαν κατά 159.000 βαρέλια, έναντι προσδοκιών για πτώση 1,1 εκατ. βαρελιών, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΙΑ.

www.worldenergynews.gr

worldenergynews.gr