Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Φ. Καλλιγάς (Enagás): Αισιόδοξες οι προοπτικές για την αγορά φυσικού αερίου στην Ελλάδα

tags :
Φ. Καλλιγάς (Enagás): Αισιόδοξες οι προοπτικές για την αγορά φυσικού αερίου στην Ελλάδα
Oι 3 νέοι μέτοχοι του ΔΕΣΦΑ (Enagas, Fluxys και Snam) θα ενισχύσουν το χαρτοφυλάκιο του Διαχειριστ
Την επιχειρηματική «ματιά» της Enagas για την ελληνική αγορά φυσικού αερίου, ως μία από τις τρείς ευρωπαϊκές εταιρείες που συμμετέχουν στο μετοχικό κεφάλαιο του ΔΕΣΦΑ μετά την ιδιωτικοποίηση του Διαχειριστή, παρουσίασε ο Φερνάντο Καλλιγάς Καστιέλα, επικεφαλής της εταιρείας στην χώρα, μιλώντας από το βήμα του 4ου Ενεργειακού Συνεδρίου του HAEE.
Εκτίμηση της ισπανικής εταιρείας είναι ότι η ζήτηση για ηλεκτρική ενέργεια, παραγόμενη από φυσικό αέριο θα αυξηθεί, σε ένα περιβάλλον ανταγωνιστικότητας και ανάπτυξης των ΑΠΕ.
Υπογράμμισε δε, πως οι εν εξελίξει είτε σε φάση σχεδιασμού είτε σε φάση υλοποίησης, ηλεκτρικές διασυνδέσεις των νησιών με το ηπειρωτικό σύστημα πρόκειται να συντελέσουν σε αύξηση της ζήτησης.
Πιο ειδικά, αναφερόμενος στην ελληνική αγορά φυσικού αερίου, τόνισε μεταξύ άλλων πως βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης, ενώ αν συνυπολογίσουμε τα διεθνή και περιφερειακά έργα διασύνδεσης φυσικού αερίου που βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν την Ελλάδα, αντιλαμβάνεται κανείς ότι διαμορφώνονται ευνοϊκοί όροι και προϋποθέσεις για την μεταμόρφωση της αγοράς, αναβαθμίζοντας τον ρόλο της χώρας.
Τέλος, υπογράμμισε ότι οι 3 νέοι μέτοχοι του ΔΕΣΦΑ (Enagas, Fluxys και Snam) θα ενισχύσουν το χαρτοφυλάκιο του Διαχειριστή, μεταφέροντας και ενσωματώνοντας εμπειρία από υπόλοιπες δραστηριότητες ανά τον κόσμο, όπως ΗΠΑ, Λατινική Αμερική κλπ.
 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης