Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Reuters: Η Ιταλία αντιτίθεται στην κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Poseidon

tags :
Reuters: Η Ιταλία αντιτίθεται στην κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Poseidon

"Η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται επί του παρόντος για την οικοδόμηση της τελικής οδού του Poseidon όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί", δήλωσε ο πρωθυπουργός Giuseppe Conte

Η Ιταλία δεν θα επιτρέψει την ανάπτυξη του αγωγού φυσικού αερίου Poseidon, από την ιταλική Edison και την ελληνική  ΔΕΠΑ, όπως είχε προγραμματιστεί στη νότια Ιταλία, δήλωσε σύμφωνα με το Reuters ο πρωθυπουργός της χώρας την Τρίτη 7/5/2019.
Ο αγωγός Poseidon, ο οποίος έχει άδεια από την Ελλάδα προς τη νότια πόλη Otranto, είναι το τελευταίο τμήμα του αγωγού EastMed που αποσκοπεί στην αποστολή φυσικού αερίου από την ανατολική Μεσόγειο στην Ιταλία.
"Η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται επί του παρόντος για την οικοδόμηση της τελικής οδού του Poseidon όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί", δήλωσε ο πρωθυπουργός Giuseppe Conte σε εκδήλωση κοντά στη Ρώμη.
Πριν από δύο χρόνια, η ΔΕΠΑ και η Edison υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας με τη ρωσική εταιρεία Gazprom για τη δημιουργία μιας νότιας γραμμής αερίου στην Ευρώπη.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες πιέζουν τα κράτη μέλη της ΕΕ να βρουν εναλλακτικές πηγές προμήθειας φυσικού αερίου που δεν εμπλέκουν τη Ρωσία.
Ωστόσο, ο κ. Conte δήλωσε ότι ο αγωγός θα μπορούσε να βρει λύση  με τον αγωγό Trans Adriatic Pipeline (TAP) που κατασκευάστηκε για να μεταφέρει αζερικό αέριο στο νότιο τμήμα της Ιταλίας.
Ο αγωγός TAP θεωρείται από πολλούς ως έναν τρόπο απογαλακτισμού της Ευρώπης από την εξάρτηση από το ρωσικό αέριο.
"Θα μπορούσε να έχει δυναμικό ανάπτυξης, μια σύνδεση με την Ιταλία", δήλωσε ο Conte.
Το κίνημα των 5 αστέρων της Ιταλίας, μέλος του κυβερνώντος συνασπισμού με την δεξιά Lega, έχει ανακοινώσει ότι θέλει να καταργήσει σταδιακά τα ορυκτά καύσιμα μέχρι το 2050, αυξάνοντας την παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης