Περιβάλλον

Η αποκατάσταση της Notre Dame από τα μάτια των αρχιτεκτόνων - Η περίπτωση της «στέγης του θερμοκηπίου»

Η αποκατάσταση της Notre Dame από τα μάτια των αρχιτεκτόνων - Η περίπτωση της «στέγης του θερμοκηπίου»
Το σχέδιο με την ιδέα της «στέγης του θερμοκηπίου», περιγράφεται ως καθεδρικός ναός «πράσινος για όλους»
Αρκετές είναι οι εναλλακτικές προτάσεις για την αντικατάσταση της νέας στέγης της Παναγίας των Παρισίων.
Σύμφωνα με τα όσα δημοσιεύει το Independent, ο Γάλλος πρωθυπουργός Eduoard Phillipe έχει προσκαλέσει αρχιτέκτονες, προκειμένου να αντικαταστήσουν και να σχεδιάσουν τη νέα οροφή, όντας προσαρμοσμένη στις τεχνικές και προκλήσεις της εποχής μας.
Από την πλευρά τους, οι αρχιτέκτονες του NAB που εδρεύουν στο Παρίσι υπέβαλαν ένα σχέδιο προσαρμοσμένο στην ίσως μεγαλύτερη πρόκληση της εποχής μας: την κλιματική αλλαγή.
Ειδικότερα, η προτεινόμενη στέγη θα κατασκευαστεί από γυαλί και το εξωτερικό της θα ακολουθήσει το σχήμα του προηγούμενου. Ωστόσο, στα σημεία που αναμειγνύονται οι ξύλινοι δοκοί, θα υπάρχουν σειρές από δέντρα και λουλούδια.

765756


Το συγκεκριμένο σχέδιο με την ιδέα της «στέγης του θερμοκηπίου», περιγράφεται ως καθεδρικός ναός «πράσινος για όλους», με τη δημιουργία θερμοκηπίου στον τελευταίο όροφο που αγκαλιάζει την επαναφορά της βιοποικιλότητας, την εκπαίδευση και την αλληλεγγύη.
Έχει σχεδιαστεί για να «αγκυροβολείται στην εποχή του, να στραφεί προς το μέλλον και να αντιπροσωπεύει τα συμφέροντα της εποχής μας, αναφέρει μεταξύ άλλων το ΝΑΒ, στην ανάλυση του σχεδίου που έχει επινοήσει.
Υπενθυμίζεται ότι από τότε που ανακοινώθηκε ο διεθνής διαγωνισμός, πολλοί είναι εκείνοι που έχουν μπει σε δημιουργική διαδικασία επινόησης σχεδίων «προσαρμοστικής επαναχρησιμοποίησης» που δίνουν στον ιστορικό καθεδρικό ναό μια ήπια, μοντέρνα γενική αναθεώρηση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης