Τελευταία Νέα

Αίγυπτος: Εντός του 2019 σε λειτουργία το φωτοβολταϊκό πάρκο των 1.6 gigawatt

Αίγυπτος: Εντός του 2019 σε λειτουργία το φωτοβολταϊκό πάρκο των 1.6 gigawatt
Το έργο των 2 δισ.  δολαρίων, που θα είναι η μεγαλύτερη ηλιακή εγκατάσταση στον κόσμο
Η Αίγυπτος αναμένει ότι το φωτοβολταϊκό πάρκο των 1.6 gigawatt που κατασκευάζει στο νότο της χώρας θα λειτουργήσει με πλήρη ισχύ το 2019, ανακοίνωσε το υπουργείο επενδύσεων την Κυριακή 5/5/2019.
Το έργο ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που θα είναι η μεγαλύτερη ηλιακή εγκατάσταση στον κόσμο, χρηματοδοτήθηκε εν μέρει από την Παγκόσμια Τράπεζα, η οποία είχε επενδύσει 653 εκατομμύρια δολάρια μέσω της International Finance Corporation.
Ορισμένα τμήματα του πάρκου λειτουργούν ήδη σε μικρή κλίμακα, ενώ άλλες περιοχές υποβάλλονται σε δοκιμές.
Η Αίγυπτος στοχεύει να καλύψει το 20% των ενεργειακών αναγκών της από ανανεώσιμες πηγές μέχρι το 2022 και έως 40% μέχρι το 2035. Η ανανεώσιμη ενέργεια καλύπτει σήμερα μόνο περίπου το 3% των αναγκών της χώρας.
"Οι μεταρρυθμίσεις του ενεργειακού τομέα της Αιγύπτου έχουν ανοίξει μια ευρύτερη δίοδο για τις επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα", δήλωσε ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, David Malpass,
Η Αίγυπτος βρίσκεται σε μια προσπάθεια να δελεάσει τους επενδυτές που αποχώρησαν μετά την εξέγερση του 2011 με μια πληθώρα οικονομικών μεταρρυθμίσεων και κινήτρων με την κυβέρνηση να ελπίζει  ότι θα αντλήσεινέα κεφάλαια και θα ξεκινήσει η ανάπτυξη.
Το μεγαλύτερο μέρος των άμεσων ξένων επενδύσεων που προσελκύει η Αίγυπτος κατευθύνεται προς τον τομέα της ενέργειας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης