Επιχειρήσεις

Deal 8,8,δισ. δολ της Total με την Occidental για περιουσιακά στοιχεία της Anadarko στην Αφρική

tags :
Deal 8,8,δισ. δολ της Total με την Occidental για περιουσιακά στοιχεία της Anadarko στην Αφρική

Αποκτά περιουσιακά στοιχεία στην Αλγερία, τη Γκάνα, τη Μοζαμβίκη και τη Νότια Αφρική

Η γαλλική Total ανακοίνωσε την Κυριακή 5/5/2019 ότι κατέληξε σε δεσμευτική συμφωνία με την Occidental για την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων της Anadarko στην Αλγερία, τη Γκάνα, τη Μοζαμβίκη και τη Νότια Αφρική έναντι τιμήματος 8,8 δισ. δολαρίων.
Η εταιρεία ανέφερε ότι η συναλλαγή εξαρτάται από την Occidental τη σύναψη και την ολοκλήρωση της προτεινόμενης απόκτησης της Anadarko και την έγκριση των αρμόδιων αρχών.
Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2020.
Συνολικά, τα περιουσιακά στοιχεία αντιπροσωπεύουν περίπου 1,2 δισεκατομμύρια βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου (boe) αποθεμάτων 2P, εκ των οποίων το 70% είναι φυσικό αέριο, συν 2 δισεκατομμύρια boe μακροπρόθεσμων πόρων φυσικού αερίου στη Μοζαμβίκη.
Πρόσθεσε ότι παρά την επένδυση κεφαλαίου στο LNG της Μοζαμβίκης, η εξαγορά αναμένεται να έχει θετική ταμειακή ροή από το 2020 ακόμη και με τιμή Brent μικρότερη από $ 50 ανά βαρέλι και να παράγει πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια ετησίως ρευστότητας από το 2025 και μετά από το LNG της Μοζαμβίκης.
Η επιχείρηση επιβεβαίωσε την προηγούμενη πολιτική της για την επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους από το 2018 έως το 2020.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης