Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Φ. Καραγιάννης (Διευθυντής Ανάπτυξης ΔΕΗ): Στόχος μας ο έλεγχος του 5% της αγοράς φυσικού αερίου στην 5ετία

Φ. Καραγιάννης (Διευθυντής Ανάπτυξης ΔΕΗ): Στόχος μας ο έλεγχος του 5% της αγοράς φυσικού αερίου στην 5ετία
Η είσοδος μας στην αγορά φυσικού αερίου είναι μεγάλη ευκαιρία για εμάς, σύμφωνα με τον κ. Καραγιάννη
Ο έλεγχος του 5% της αγοράς φυσικού αερίου μέσα στην επόμενη πενταετία, είναι ο στόχος της ΔΕΗ, σύμφωνα με τα όσα είπε στην ομιλία του στο συνέδριο της HAEE, ο Διευθυντής Ανάπτυξης της επιχείρησης, Φώτης Καραγιάννης.
«Έχουμε ήδη προσδιορίσει έναν οδικό χάρτη. Αποφασίσαμε να εισέλθουμε στην αγορά φυσικού αερίου και αυτό θα κάνουμε επειδή θα πρέπει να χάσουμε μερίδιο στην αγορά ηλεκτρισμού. Η είσοδος μας στην αγορά φυσικού αερίου είναι μεγάλη ευκαιρία για εμάς και θέλουμε να παίξουμε ρόλο και στη λιανική και χονδρική φυσικού αερίου» τόνισε ο κ. Καραγιάννης προσθέτοντας ότι: «Έχουμε συμβόλαιο με τη ΔΕΠΑ που λήγει στο τέλος του επόμενου έτους. Προσπαθούμε να διαφοροποιήσουμε το χαρτοφυλάκιο προμήθειας. Στόχος μας είναι να εισάγουμε το δικό μας LNG και να συμμετέχουμε στις δημοπρασίες ΔΕΠΑ. Τους τελευταίους δέκα μήνες ακολουθούμε αυτή την πολιτική, πετυχαίνοντας σημαντικές εξοικονομήσεις».
Παράλληλα, εξετάζονται από την επιχείρηση οι συμβάσεις με πελάτες b2b και b2c.
Ειδικότερα, στους μεγάλους βιομηχανικούς πελάτες που έχουν χαμηλό περιθώριο κέρδους αλλά τεράστιες ποσότητες, «μπορούμε να πουλάμε πακέτα ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου. Στο δικό σχέδιο μας είναι εξατομικευμένα προϊόντα και αξιοποίηση του χαμηλού κόστους προμήθειας. Στην κατηγορία b2c θα προσφέρουμε τυποποιημένα προϊόντα και δυνατότητα πώλησης και δύο πακέτων. Θα είμαστε παρόντες στην αγορά τους επόμενους μήνες».
Τέλος, η ΔΕΗ ετοιμάζεται για νέο ρυθμιστικό πλαίσιο στη ναυτιλία και βρίσκεται σε συζητήσεις με μεγάλους παίκτες της ναυτιλίας για τον ηλεκτρισμό.
«Θα θέλαμε συνέργειες την αναβάθμιση μονάδων ηλεκτροπαραγωγής και διείσδυση ΑΠΕ και ηλεκτροκίνηση οχημάτων σε μη διασυνδεδεμένα νησιά» κατέληξε ο κ. Καραγιάννης

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης