Παρενέργειες

Γ. Θωμάς (DG Energy): Ολιστική προσέγγιση για την επίτευξη των στόχων της ΕΕ στην ενέργεια

tags :
Γ. Θωμάς (DG Energy): Ολιστική προσέγγιση για την επίτευξη των στόχων της ΕΕ στην ενέργεια
Ολιστική προσέγγιση στους τομείς της ενέργειας απαιτείται για την επίτευξη των στόχων της ΕΕ
Ευοίωνο προβλέπει το μέλλον της ενεργειακής μετάβασης σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γεράσιμος Θωμάς, μιλώντας από το βήμα του 4ου Ενεργειακού Συμποσίου της HAEE με τίτλο «Energy Transition IV SE Europe and beyond».
Ειδικότερα, υπογράμμισε ότι η Ευρώπη χρειάζεται μια πολύ φιλόδοξη ατζέντα μετάβασης στην απανθρακοποίηση, τονίζοντας παράλληλα πως απαιτείται επένδυση ύψους 200 δισ. ετησίως από τον ιδιωτικό τομέα για να στεφθεί με επιτυχία η ενεργειακή μετάβαση.
Επίσης, ο κ. Θωμάς σηεμίωσε πως οι προσπάθειες που καταβάλλουν τα εθνικά κράτη είναι σε καλό δρόμο με την προσεχή δεκαετία να χαρακτηρίζεται κρίσιμη, προκειμένου να υλοποιηθούν οι στόχοι για το 2030 και το 2050.
Τέλος, ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γεράσιμος Θωμάς τόνισε ότι για την επίτευξη των στόχων της ΕΕ για την ενέργεια και το κλίμα απαιτείται ολιστική προσέγγιση στους τομείς των ανανεώσιμων πηγών, αποθήκευσης, εξηλεκτρισμού, εξοικονόμησης και ενεργειακής απόδοσης στα κτίρια και την βιομηχανία, αλλά και αλλαγές στον σχεδιασμό των πόλεων και τις χρήσεις γης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης