Χρηματιστήριο

Ρεκόρ 15ετίας για τις short θέσεις στον δείκτη «φόβου» των αγορών, VIX, λόγω Trump

tags :
Ρεκόρ 15ετίας για τις short θέσεις στον δείκτη «φόβου» των αγορών, VIX, λόγω Trump
Οι καθαρές θέσεις short των hedge funds στον VIX ανέρχονταν σε περίπου 178.000 προθεσμιακά συμβόλαια
Η ενημέρωση που έκανε μέσω του λογαριασμού του στο twitter ο αμερικανός πρόεδρος Donald Trump σχετικά με την πραγματική κατάσταση του εμπορικού πολέμου, η οποία και επιβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει συμφωνία που να έρχεται σύντομα, ο δείκτης VIX, ο οποίος δείχνει την έκταση της μεταβλητότητας στην αγορά, δείχνει τα πρώτα σημάδια της αναταραχής των αγορών.
Από την άλλη όμως, οι καθαρές θέσεις short των hedge funds στον VIX ανέρχονταν σε περίπου 178.000 προθεσμιακά συμβόλαια.
Πρόκειται για το υψηλότερο νούμερο από το 2004, με βάση στοιχεία της CFTC.
Tα επιθετικά στοιχήματα εναντίον του λεγόμενου «δείκτη φόβου» της χρηματιστηριακής αγοράς θεωρούνται ένδειξη εμπιστοσύνης των επενδυτών στην πορεία των μετοχών.

Στο πλαίσιο αυτό, οι αγορές της Ασίας κατέγραψαν τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση των τελευταίων τριών ετών σήμερα Δευτέρα (6/5), εν μέσω ανησυχιών στις τάξεις των επενδυτών ότι οι δασμοί που προτίθεται να επιβάλει ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump στις εισαγωγές κινεζικών προϊόντων θα οδηγήσουν στην κατάρρευση των εμπορικών συνομιλιών ανάμεσα στο Πεκίνο και την Ουάσιγκτον.

Σύμφωνα με τον πρόεδρος των ΗΠΑ από 10 Μαϊου οι αμερικανικοί δασμοί αυξάνονται στο 25% από το 10% σε κινεζικά προϊόντα αξίας 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Σύμφωνα με τον Trump, οι δασμοί που καταβλήθηκαν στις ΗΠΑ είχαν ελάχιστες επιπτώσεις στο κόστος των προϊόντων, που επιβαρύνουν κυρίως την Κίνα.
Επίσης δεσμεύτηκε να επιβάλει επιπρόσθετους δασμούς και σε άλλα εισαγόμενα είδη, συνολικής αξίας 325 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

«Επί 10 μήνες, η Κίνα πληρώνει δασμούς στις ΗΠΑ ύψους 25% σε είδη υψηλής τεχνολογίας αξίας 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων και  10% σε άλλα είδη αξίας 200 δισεκ. δολαρίων», υπενθύμισε ο Αμερικανός πρόεδρος με ανάρτησή του στο Twitter.
«Το 10% θα ανέβει στο 25% την Παρασκευή.

www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης