Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Μέσα στο 2019 αναμένει η Αίγυπτος την ολοκλήρωση της μεγαλύτερης ηλιακής εγκατάστασης παγκοσμίως

Μέσα στο 2019 αναμένει η Αίγυπτος την ολοκλήρωση της μεγαλύτερης ηλιακής εγκατάστασης παγκοσμίως
Η Αίγυπτος στοχεύει να καλύψει το 20% των ενεργειακών αναγκών της από ανανεώσιμες πηγές μέχρι το 2022 και έως 40% μέχρι το 2035
Μέσα στο 2019 αναμένεται να κατασκευαστεί το φωτοβολταϊκό πάρκο των 1.6 GW της Αιγύπτου, σύμφωνα με το υπουργείο Επενδύσεων.
Το έργο των 2 δισ. δολ. που θα είναι η μεγαλύτερη ηλιακή εγκατάσταση στον κόσμο, χρηματοδοτήθηκε εν μέρει από την Παγκόσμια Τράπεζα, η οποία είχε επενδύσει 653 εκατομμύρια δολάρια μέσω της Διεθνούς Χρηματοδοτικής Εταιρείας, σύμφωνα με το reuters.
Η Αίγυπτος στοχεύει να καλύψει το 20% των ενεργειακών αναγκών της από ανανεώσιμες πηγές μέχρι το 2022 και έως 40% μέχρι το 2035.
Απεναντίας, η ανανεώσιμη ενέργεια καλύπτει σήμερα μόνο περίπου το 3% των αναγκών της χώρας.
«Οι μεταρρυθμίσεις του ενεργειακού τομέα της Αιγύπτου έχουν ανοίξει μια ευρύτερη πόρτα για τις επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα», δήλωσε ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, David Malpass.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αίγυπτος βρίσκεται σε φάση αναδιάρθρωσης σε όλα τα επίπεδα, ενώ μετά τις διαστάσεις που έλαβε η Αιγυπτιακή επανάσταση του 2011, η κυβέρνηση ελπίζει στην άντληση νέων κεφαλαίων για να ξεκινήσει η ανάπτυξη.
Τέλος, ο τομέας της ενέργειας αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος των άμεσων ξένων επενδύσεων που προσελκύει η Αίγυπτος.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης