Διεθνή

Τρεις νεκροί ισραηλινοί από επίθεση της Χαμάς με 430 ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ - Βομβαρδισμοί στη Γάζα με 13 νεκρούς παλαιστίνιους

Τρεις νεκροί ισραηλινοί από επίθεση της Χαμάς με 430 ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ - Βομβαρδισμοί στη Γάζα με 13 νεκρούς παλαιστίνιους
(upd) Στις φλόγες παραδίδεται εκ νέου η Μέση Ανατολή
Μετά τις συνεχιζόμενες επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας, η Χαμάς προχώρησε σε αντίποινα με αποτέλεσμα το θάνατο 15 ανθρώπων και από τις δύο πλευρές.
Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν την Κυριακή (5/5/2019) στην πόλη Ασκελόν στο νότιο Ισραήλ εξαιτίας μίας από τις δεκάδες παλαιστινιακές ρουκέτες που εκτοξεύονται από το Σάββατο (4/5) από τη Λωρίδα της Γάζας προς το ισραηλινό έδαφος,  όπως ανακοίνωσε η ισραηλινή αστυνομία.
Εκπρόσωπός της δεν έδωσε άλλη διευκρίνιση για τα θύματα.
Ο θάνατός τους ανεβάζει στους τρεις τον αριθμό των ανθρώπων οι οποίοι σκοτώθηκαν από πυραύλους που εκτοξεύθηκαν με προέλευση τον παλαιστινιακό θύλακο αφότου ξεκίνησε αυτή η νέα έξαρση της βίας.
Δεκατρείς Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας στη διάρκεια των ισραηλινών αντιποίνων.
Εν τω μεταξύ, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Γάζας δήλωσε πως δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς το Ισραήλ συνεχίζει τα πλήγματα στον παλαιστινιακό θύλακο σε απάντηση για την εκτόξευση ρουκετών εναντίον του εδάφους του.
Οι εκπρόσωποι της Χαμάς και της Ισλαμικής Τζιχάντ δήλωσαν ότι συμμετέχουν σε κοινή επιχείρηση κατά του Ισραήλ.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι ρουκέτες έπληξαν στη 1 τα ξημερώματα ισραηλινούς οικισμούς.
Οι παλαιστινιακές οργανώσεις κάνουν λόγο για 90 ρουκέτες, που εκτοξεύθηκαν σε διάστημα μόλις μίας ώρας.
Οι Ισραηλινοί και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν ότι οι μαχητές της Χαμάς έχουν εκτοξεύσει περισσότερες από 400 ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ.
Οι Ισραηλινοί βρίσκονται σε ειδικά καταφύγια ενώ τα αμυντικά συστήματα του Τελ Αβίβ βρίσκονται σε 24ωρη λειτουργία.
Netanyahu: Θα συνεχιστούν τα μαζικά πλήγματα στη Γάζα

Εν τω μεταξύ ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu ζήτησε από τον στρατό της χώρας να συνεχίσει «τα μαζικά πλήγματα» εναντίον στόχων της Χαμάς και του Ισλαμικού Τζιχάντ στη Λωρίδα της Γάζας σε αντίποινα για τις ρουκέτες που εκτοξεύονται από τον παλαιστινιακό θύλακα, αλλά και να ενισχύσει την παρουσία του γύρω από αυτόν.
«Έδωσα εντολή στον στρατό να συνεχίσει τα μαζικά πλήγματα εναντίον των τρομοκρατών στη Λωρίδα της Γάζας και ζήτησα να ενισχυθούν οι δυνάμεις γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας με άρματα μάχης, πυροβολικό και δυνάμεις του πεζικού», τόνισε ο Netanyahu σε ανακοίνωσή του.


Ισραηλινή επίθεση στο κτίριο του πρακτορείου Anadolu

Το κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία του τουρκικού πρακτορείου Anadolu στη Λωρίδα της Γάζας βομβαρδίστηκε από αεροσκάφη της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας το Σάββατο (4/5/2019).
Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του πρακτορείου στην Ιερουσαλήμ, τουλάχιστον πέντε ρουκέτες έπληξαν το κτίριο, αφού προηγουμένως οι ισραηλινές δυνάμεις είχαν βάλει με προειδοποιητικά πυρά.
Δεν έχουν αναφερθεί θύματα.

Τούρκοι και Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι καταδίκασαν με τον εντονότερο τρόπο την επίθεση αυτή

Η παλαιστινιακή κυβέρνηση ανέφερε ότι το πλήγμα στα γραφεία του Anadolu ήταν «μια προσπάθεια να ξεφορτωθούν τους μάρτυρες, μια προετοιμασία για σφαγές στη Γάζα».
Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Mevlut Cavusoglu χαρακτήρισε «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας» τις επιθέσεις στη Γάζα υποστηρίζοντας ότι «εκείνοι που ενθαρρύνουν το Ισραήλ είναι εξίσου υπεύθυνοι».
«Ακόμη και αν είμαστε οι μόνοι στον κόσμο, θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε την Παλαιστίνη», πρόσθεσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.
Ο διευθυντής επικοινωνιών της τουρκικής προεδρίας, Fahrettin Altun μέσω του Twitter, κάλεσε «όλες τις κυβερνήσεις που ισχυρίζονται ότι υπερασπίζονται την ελευθερία του Τύπου, συμπεριλαμβανομένης και της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Τουρκία» να καταδικάσουν την ισραηλινή κυβέρνηση.
Επίσης, ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου Recep  Tayyip Erdogan, Ibrahim Kalin καταδίκασε την επίθεση αυτή «στόχος της οποίας είναι να συγκαλυφθούν τα νέα εγκλήματα» του Ισραήλ, όπως είπε.
Πηγή: Bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης