Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Νέες προκλήσεις της Τουρκίας - Εξαγγελία γεώτρησης στην κυπριακή ΑΟΖ

Νέες προκλήσεις της Τουρκίας - Εξαγγελία γεώτρησης στην κυπριακή ΑΟΖ
Οι γεωτρήσεις θα ξεκινήσουν τις αμέσως επόμενες ημέρες και θα διαρκέσουν όλο το καλοκαίρι
Σε νέα πρόκληση προχωράει η Τουρκία και ο Ταγίπ Ερντογάν, καθώς με Navtex που εκδόθηκε, το πλωτό γεωτρύπανο Πορθητής (Fatih) αποστέλλεται για γεωτρήσεις μέσα στην κυπριακή ΑΟΖ.
Ο θαλάσσιος χώρος που δεσμεύτηκε βρίσκεται δυτικά της Πάφου και περιλαμβάνει και τμήμα της κυπριακής ΑΟΖ, έστω κι αν οι εκτιμήσεις απο την Λευκωσία κάνουν λόγο για γεωτρήσεις που θα πραγματοποιηθούν τελικά, σε σημείο που βρίσκεται εκτός της ΑΟΖ.
Πλήν όμως το σημείο που επελέγη, βρίσκεται δίπλα στην κυπριακή και την ελληνική ΑΟΖ και υπονομεύει την θέση της Αθήνας και της Λευκωσίας, περί επαφής της ελληνικής και της κυπριακής ΑΟΖ.

899

Σύμφωνα με όσα προβλέπει η Navtex που εξεδόθη, οι γεωτρήσεις θα ξεκινήσουν τις αμέσως επόμενες ημέρες και θα διαρκέσουν όλο το καλοκαίρι, ενώ το πλοίο Πορθητής θα συνοδεύουν και 3 τουρκικά πολεμικά πλοία.
Οι νέες αυτές κινήσεις της Αγκυρας προκαλούν πονοκέφαλο σε Αθήνα και Λευκωσία καθώς επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες οτι η Τουρκία στήνει σκηνικό έντασης, με στόχο να αποκτήσει πλεονέκτημα στο ενεργειακό παιχνίδι στην Ανατολική Μεσόγειο.

Πηγή:philenews
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης