Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Κλειδί η υπεράκτια αιολική ενέργεια του Βελγίου για την απεξάρτηση από τον άνθρακα

Κλειδί η υπεράκτια αιολική ενέργεια του Βελγίου για την απεξάρτηση από τον άνθρακα
Ο στόχος του Βελγίου προσδιορίζεται στη χρήση των ΑΠΕ κατά 18,3% μέχρι το 2030
Εγκαινιάστηκε στην Οστάνδη το πρώτο υπεράκτιο αιολικό πάρκο του Βελγίου πριν από λίγες μέρες.
Πρόκειται για το Rentel και κατασκευάστηκε από την Otary, μια κοινοπραξία οκτώ μεγάλων βελγικών αιολικών σταθμών.
Το αιολικό πάρκο αποτελείται από 42 ανεμογεννήτριες συνολικής ισχύος 309 MW, που παρέχουν βιώσιμη ενέργεια σε 300.000 βελγικά νοικοκυριά.
Από την πλευρά του, ο Philippe De Backer, Υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Θάλασσας τόνισε: «Χάρη στο νέο έργο, μπορούμε να μεγιστοποιήσουμε την πράσινη και προσιτή ενέργεια. Με βάση τις βελγικές επιχειρήσεις μας, οι οποίες έχουν ενισχύσει την πράσινη αγορά ενέργειας, είμαστε τώρα ο πέμπτος μεγαλύτερος παραγωγός αιολικής ενέργειας στην ανοικτή θάλασσα παγκοσμίως. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αποφάσισα να διπλασιάσω την ισχύ της αιολικής ενέργειας στη Βόρειο Θάλασσα σε 4 GW».
Το Εθνικό Σχέδιο Ενέργειας και Κλίματος του Βελγίου είναι ένας βασικός τρόπος αντιμετώπισης της πρόκλησης της κλιματικής αλλαγής. Υπάρχει τώρα ένας στόχος για την ανανεώσιμη ενέργεια σε επίπεδο ΕΕ που θα ανέρχεται σε 32% μέχρι το 2030.
Ο στόχος για το Βέλγιο προσδιορίζεται στη χρήση των ΑΠΕ κατά 18,3%.
Σήμερα, οι ανανεώσιμες αντιπροσωπεύουν μόλις το 9,1% της ενεργειακής ζήτησης του Βελγίου με αποτέλεσμα ο δρόμος να είναι ακόμη μακρύς.
Η υπεράκτια αιολική ενέργεια αποτελεί βασικό παράγοντα για την επίτευξη τόσο των βελγικών όσο και των ευρωπαϊκών κλιματικών στόχων.
Μέχρι το 2030, η αναμενόμενη συνολική εγκατεστημένη ισχύς θα φτάσει τα 4 GW.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης