Επιχειρήσεις

Τους 90.000 πελάτες επιδιώκει να εξασφαλίσει εντός του 2019 ο πάροχος ρεύματος ΚΕΝ

Τους 90.000 πελάτες επιδιώκει να εξασφαλίσει εντός του 2019 ο πάροχος ρεύματος ΚΕΝ

Η εταιρία προωθεί τη δημιουργία θερμοηλεκτρικού σταθμού συνδυασμένου κύκλου, ισχύος 660 MW

Σε ικανοποιητικό επίπεδο εξελίσσονται οι συνδέσεις της ΚΕΝ, θυγατρικής του Ομίλου Καράτζη, εμφανίζοντας αύξηση συνεργατών και νέα προωθητικά πακέτα. Αυτό αναφέρεται στα οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου για την περσινή χρήση, προσθέτοντας ότι έως το τέλος του 2019 εκτιμά πως οι συνδέσεις θα έχουν ξεπεράσει τις 90.000.
Ο συνολικός κύκλος εργασιών της εταιρείας υπερέβη το 2018 τα 102 εκατ. ευρώ και σήμερα διαθέτει πάνω από 60.000 ενεργές συνδέσεις.
Επιπρόσθετα, η ανάπτυξη νέων καταστημάτων με την μέθοδο franchise εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς και αναμένεται να φτάσει στα 35 καταστήματα μέχρι το τέλος της χρονιάς. 
Ο επενδυτικός σχεδιασμός του Ομίλου στον ενεργειακό τομέα περιλαμβάνει την ολοκλήρωση των διαδικασιών αδειοδότησης δύο αιολικών σταθμών, ισχύος 3 MW έκαστος. 
Επιπρόσθετα, ο Όμιλος επενδύει στον τομέα εκμετάλλευσης της ηλιακής ενέργειας, έχοντας καταθέσει άδειες φωτοβολταϊκών σταθμών συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 100 MW στην κεντρική Ελλάδα, συνολικού προϋπολογισμού 55 εκατ. ευρώ.

Επένδυση 370 εκατ. ευρώ

Στο πλαίσιο των μελλοντικών εξελίξεων στον ευρωπαϊκό ενεργειακό σχεδιασμό, ο Όμιλος έχει καταθέσει αίτηση έκδοσης άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας θερμοηλεκτρικού σταθμού με την τεχνολογία συνδυασμένου κύκλου που χρησιμοποιεί ως καύσιμο το φυσικό αέριο, ισχύος 660 MW.
Το ύψος της επένδυσης εκτιμάται στα 370 εκατ. ευρώ.
Ως προς τον κλάδο παραγωγής ενέργειας, οι πωλήσεις του κλάδου  φωτοβολταϊκών εξαρτώνται από τις καιρικές συνθήκες.
Εντούτοις για το 2019 δεν αναμένονται αξιοσημείωτες μεταβολές σε σχέση με το 2018.
Ο Όμιλος διαθέτει πάρκα σε Κατερίνη, Λάρισα, Βοιωτία, Κεφαλονιά και Ηράκλειο, τα οποία έχουν συνολική εγκατεστημένη ισχύ 15 MW.
Επισημαίνεται πως το 2018 προχώρησε σε συμφωνία εξαγοράς της εταιρείας «Αιολική Πνοή Αποσκιάς Μονοπρόσωπη ΕΠΕ», η οποία κατέχει άδεια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 9 MW από αιολικό σταθμό.
Τέλος, εντός του 2019 πρόκειται να ληφθούν οι απαραίτητες άδειες τόσο των αιολικών όσο και των φωτοβολταϊκών πάρκων, προκειμένου να συμμετάσχουν στην διαγωνιστική διαδικασία.
Η υλοποίηση των εν λόγω έργων υπολογίζεται πως θα ολοκληρωθεί το 2020.
Γενικά ο Όμιλος σκοπεύει να ενδυναμώσει την παρουσία του στις ΑΠΕ, αναλαμβάνοντας και πραγματοποιώντας σειρά νέων επενδύσεων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης