Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Πετρέλαιο: Απώλειες 2,9% για το αργό και 2,1% για το brent

Πετρέλαιο: Απώλειες 2,9% για το αργό και 2,1% για το brent
Έως και 4% έφθασαν ενδοσυνεδριακά  οι απώλειες
Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν έως και 4% την Πέμπτη 2/5/2019, ξεπερνώντας το βασικό επίπεδο στήριξης, καθώς τα αυξανόμενα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ βοήθησαν να αντισταθμιστούν οι ανησυχίες για μια κρίση εφοδιασμού.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης υποχώρησαν παρά το κύμα γεωπολιτικών ανησυχιών, συμπεριλαμβανομένης της πολιτικής αναταραχής στη Βενεζουέλα, και την έναρξη νέων αμερικανικών κυρώσεων με στόχο μηδενικές εξαγωγές αργού του Ιράν.
Το αμερικανικό West Texas Intermediate έχασε $ 1,81 στα $ 61,81, υποχωρώντας  2,8% στην πιο χαμηλή τιμή κλεισίματος από την 1η Απριλίου.
Το WTI υποχώρησε 4% κατά την διάρκεια της συνεδρίασης στα $ 60,95.
"Το επίπεδο των $ 62 είναι ένα σημαντικό επίπεδο. Εάν το ξεπεράσει, θα μπορούσατε να υποχωρήσει γρήγορα στα $ 58 ", δήλωσε ο John Kilduff, του ενεργειακού hedge fund Again Capital.
Τα συμβόλαια του Brent, υποχώρησαν $ 1,43, ή 2%, στα $ 70,75 το βαρέλι. Το Brent υποχώρησε στα $ 69,68 νωρίτερα κατά τη διάρκεια της συνόδου.
Περί τις 21:59 ώρα Ελλάδας η τιμή του αργού υποχωρούσε 2,96% στα  61,72 δολάρια το βαρέλι ΄και το brent σημείωνε απώλειες 2,12% στα 70,65 δολάρια το βαρέλι
Η πτώση οφείλεται εν μέρει στα στοιχεία από την εβδομαδιαία έκθεση της Τετάρτης για τα αποθέματα αργού πετρελαίου των Η.Π.Α. Σύμφωνα με τα στοιχεία τα αποθέματα αυξήθηκαν κατά 9,9 εκατομμύρια βαρέλια ενώ η παραγωγή των Η.Π.Α. έφθασε μέχρι τα 12,3 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως.
Τα αποθέματα αργού πετρελαίου αυξήθηκαν σε πέντε από τις τελευταίες έξι εβδομάδες, συμβάλλοντας στην άμβλυνση της ανησυχίας της αγοράς ότι οι παγκόσμιες προμήθειες πετρελαίου περιορίζονται.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης