ΗΠΑ: Ψηφίστηκε νόμος που απαιτεί να παραμείνουν οι ΗΠΑ στη Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα

ΗΠΑ: Ψηφίστηκε νόμος που απαιτεί να παραμείνουν οι ΗΠΑ στη Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα
Ο Νόμος περί Κλιματικής Δράσης Τώρα, ο πρώτος που υιοθετείται την τελευταία δεκαετία, εγκρίθηκε με ψήφους 231 υπέρ έναντι 190 κατά ενώ τρεις Ρεπουμπλικανοί βουλευτές ψήφισαν υπέρ
Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε σήμερα 2/5/2019 τον πρώτο νόμο περί κλιματικής αλλαγής, απαιτώντας από την κυβέρνηση του προέδρου Trump να παραμείνουν οι ΗΠΑ στη Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα.
Ο Νόμος περί Κλιματικής Δράσης Τώρα, ο πρώτος που υιοθετείται την τελευταία δεκαετία, εγκρίθηκε με ψήφους 231 υπέρ έναντι 190 κατά.
Με βάση αυτό το κείμενο, η κυβέρνηση καλείται να παρουσιάσει ένα σχέδιο ώστε οι ΗΠΑ να επιτύχουν τους στόχους στους οποίους δεσμεύτηκαν με τη Συμφωνία του Παρισιού για να μειωθούν οι εκπομπές αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.
Επίσης, αποκλείει τη χρήση ομοσπονδιακών πόρων για να επιταχυνθεί η επίσημη αποχώρηση από τη Συμφωνία αυτήν.
Τρεις Ρεπουμπλικανοί βουλευτές ψήφισαν υπέρ του Νόμου αυτού, στόχος του οποίου είναι να σταλεί ένα μήνυμα στη διεθνή κοινότητα ότι πολλοί Αμερικανοί εξακολουθούν να στηρίζουν τη Συμφωνία του Παρισιού, παρά την απόφαση του Trump να αποχωρήσει από αυτήν.
"Σήμερα στείλαμε ένα μήνυμα στον πρόεδρο, στον αμερικανικό λαό και στον κόσμο, ότι αναγνωρίζουμε τη σοβαρότητα της κλιματικής κρίσης και σκοπεύουμε να πράξουμε ό,τι μας αναλογεί για να την αντιμετωπίσουμε. Σήμερα στείλαμε το μήνυμα: παραμένουμε ακόμη εντός" της Συμφωνίας του Παρισιού, είπε ο Frank Pallone, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ενέργειας της Βουλής.
Ο επικεφαλής της πλειοψηφίας στη Γερουσία, ο Ρεπουμπλικανός Mitch McConnell, είπε ότι η Γερουσία δεν θα εξετάσει τον νόμο, τον οποίο χαρακτήρισε "πολιτικό θέατρο" εκ μέρους των Δημοκρατικών.

www.worldenergynews.gr

worldenergynews.gr