Αναλύσεις

Πέντε φθηνές ενεργειακές μετοχές για αγορά κάτω από τα 10 δολάρια

Πέντε φθηνές ενεργειακές μετοχές για αγορά κάτω από τα 10 δολάρια

Οι μετοχές των μικρότερων ενεργειακών εταιριών που δείχνουν να έχουν μείνει πίσω σε σχέση με την κίνηση της Wall

Περιορισμένα είναι πλέον τα περιθώρια κέρδους στη Wall Street, καθώς ο S&P 500 σημείωσε νέο ρεκόρ κλεισίματος νωρίτερα την εβδομάδα.
Σύμφωνα με το InvestorPlace πρόκειται για μια φυσιολογική και τυπική συμπεριφορά μετά από μια τόσο εντυπωσιακή άνοδο από το χαμηλό στα τέλη Δεκεμβρίου.
Τα ενεργειακά αποθέματα εξακολουθούν να είναι μια «αχτίδα φωτός» καθώς οι τιμές του αργού πετρελαίου οδεύουν προς το επίπεδο των 70 δολ. το βαρέλι λόγω αυξημένων εντάσεων με επίκεντρο το Ιράν μετά από την απόφαση του Προέδρου Trump να ενισχύσει περαιτέρω την αντιπαράθεση για τις  εξαγωγές πετρελαίου της Τεχεράνης ενώ προστέθηκε και η κρίση στη Βενεζουέλα .
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι οι εξαιρέσεις που επέτρεψαν στους εμπορικούς εταίρους να εισάγουν ιρανικό πετρέλαιο τελειώνουν και  όλα  αυτά καθώς αρχίζει η καλοκαιρινή περίοδος οδήγησης.
Ως αποτέλεσμα, πολλά «ονόματα» στον ενεργειακό τομέα παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Ιδιαίτερα μικρότερες και φθηνότερες μετοχές που δεν έχουν ακόμη ακολουθήσει την άνοδο του αργού πετρελαίου πάνω από τον κινητό μέσο όρο των 200 ημερών.
Πέντε ενεργειακές μετοχές  που κοστίζουν λιγότερο  από 10 δολάρια, μπορούν να αποτελέσουν μια καλή επενδυτική επιλογή σύμφωνα με το InvestorPlace

Transocean (RIG)

Η μετοχή της Transocean (NYSE: RIG) παραμένει σταθερά πάνω από τον κινητό μέσο όρο των 50 ημερών, δημιουργώντας μια ώθηση για την διάσπαση του κινητού μέσου όρου των 200 ημερών που διασπάσθηκε  τελευταία φορά το Σεπτέμβριο.
Μια επιστροφή στην τριπλή κορυφή αντίστασης που δοκιμάσθηκε στα τέλη του περασμένου χρόνου θα σημάνει κέρδος άνω του 60% από τα σημερινά επίπεδα.
Οι αναλυτές αναμένουν απώλειες 29 σεντ ανά μετοχή με έσοδα ύψους 751,3 εκατομμυρίων δολαρίων.
Στα τελευταία εταιρικά αποτελέσματα στις 19 Φεβρουαρίου, η απώλεια 34 σεντ ανά μετοχή υπολειπόταν των εκτιμήσεων κατά 10 σεντς με αύξηση 18,9% στα έσοδα.

Callon Petroleum (CPE)

Οι μετοχές της Callon Petroleum (NYSE: CPE) φαίνονται να ξεκινούν από ένα τετραμηνιαίο εύρος αντίστασης, με ένα «σπάσιμο» πάνω από την αντίσταση κοντά στο επίπεδο των 8.50 δολαρίων.
Μια άνοδος στον κινητό μέσο όρο 200 ημερών, θα σημάνει κέρδος σχεδόν 20% από τα σημερινά επίπεδα.
Νωρίτερα αυτό το μήνα, η εταιρεία συμφώνησε να πωλήσει μη βασικά περιουσιακά στοιχεία στη λεκάνη Midland για $ 260 εκατομμύρια σε μετρητά.
Η εταιρεία θα παρουσιάσει τα επόμενα αποτελέσματα στις 6 Μαΐου μετά το κλείσιμο.
Οι αναλυτές αναμένουν κέρδη 15 σεντ ανά μετοχή με έσοδα 151,4 εκατ. δολαρίων.
Στα τελευταία εταιρικά αποτελέσματα στις 26 Φεβρουαρίου, τα κέρδη των 68 σεντ ανά μετοχή «κάλυψαν» τις εκτιμήσεις κατά 48 σεντ με αύξηση 37% στα έσοδα.

Denbury Resources (DNR)

Οι μετοχές των Denbury Resources (NYSE: DNR) ανέρχονται και εξέρχονται από ένα εξαμηνιαίο εύρος, δημιουργώντας μια κίνηση για να καλυφθεί το χάσμα selloff που σχηματίστηκε στα τέλη Οκτωβρίου το οποίο θα συμπέσει με μια κίνηση πάνω από τον κινούμενο μέσο όρο 200 ημερών.
Η μετοχή έχει βυθιστεί σε μια πλαγιοκαθοδική φάση  από τα τέλη του 2015, επομένως πρέπει να αναμένεται μια αναστροφή πίσω στην αντιστάθμιση των περίπου 4,50 δολαρίων.
Η εταιρεία θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα στις 7 Μαΐου πριν από το άνοιγμα της Wall Street. Οι αναλυτές αναμένουν κέρδη 8 σεντ ανά μετοχή στα έσοδα ύψους 307 εκατ. δολαρίων.
Την τελευταία φορά που ανακοίνωσε η εταιρεία  αποτελέσματα στις 27 Φεβρουαρίου, τα κέρδη των 10 σεντ ανά μετοχή κάλυψαν τις εκτιμήσεις κατά ένα πένι με αύξηση των εσόδων κατά 4,7%.

Oasis Petroleum (OAS)

Οι μετοχές της Oasis Petroleum (NYSE: OAS) φαίνονται έτοιμες να ξεπεράσουν ένα πεντάμηνο εύρος απορρόφησης πωλήσεων με μια κίνηση πάνω από το υψηλό της Ιανουαρίου.
Αυτό έρχεται παρά την υποβάθμιση από την IFS Securities νωρίτερα την εβδομάδα.
Μια άνοδος προς τον κινητό μέσο όρο 200 ημερών, που χάθηκε τον Οκτώβριο, θα δημιουργήσει κέρδος περίπου 40% από τα σημερινά επίπεδα.
Η εταιρεία θα παρουσιάσει τα επόμενα αποτελέσματα στις 28 Μαΐου μετά το κλείσιμο της αγοράς. Οι αναλυτές αναμένουν κέρδη 4 σεντ ανά μετοχή με έσοδα ύψους 421,7 εκατομμυρίων δολαρίων.
Στα τελευταία εταιρικά αποτελέσματα στις 26 Φεβρουαρίου, η απώλεια 2 σεντ ανά μετοχή υπολειπόταν των εκτιμήσεων κατά 6 σεντ με αύξηση 37,9% στα έσοδα.

Laredo Petroleum (LPI)

Οι μετοχές της Laredo Petroleum (NYSE: LPI) έχουν βυθιστεί σε ολοένα και πιο σφιχτή περιοχή απορρόφησης πωλήσεων που αρχίζει  από τον Δεκέμβριο του 2018.
Αυτό καλύπτει μείωση κατά 80%  από τις υψηλές τιμές που παρατηρήθηκαν στα τέλη του 2016.
Η τιμή  της ενέργειας θα οδηγήσει τις μετοχές στην πρόκληση του κινούμενου μέσου όρου των 200 ημερών, που αξίζει ένα κέρδος περίπου 70% από τα σημερινά επίπεδα.
Η διοίκηση βρίσκεται στη μέση ενός προγράμματος περικοπής κόστους, περιορίζοντας το κόστος εργασίας κατά 25%.
Οι αναλυτές αναμένουν κέρδη 9 σεντ ανά μετοχή στα έσοδα ύψους 185,1 εκατομμυρίων δολαρίων. Η τελευταία ανακοίνωση εταιρικών κερδών στις 13 Φεβρουαρίου, για κέρδη των 16 σεντ ανά μετοχή υπολειπόταν των εκτιμήσεων κατά 6 σεντς, σημειώνοντας μείωση των εσόδων κατά 10,4%.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης