Ενέργεια

Συνομιλίες ΗΠΑ και Ρουμανίας για την ενεργειακή ασφάλεια

Συνομιλίες ΗΠΑ και Ρουμανίας για την ενεργειακή ασφάλεια
Συνάντηση των υπουργων Ενέργειας των δύο χωρών
Θέματα διμερούς ενδιαφέροντος και συνεργασίας στο ενεργειακό πεδίο συζήτησαν η αναπληρώτρια πρωθυπουργός της Ρουμανίας Άνα Μπιρτσάλ, με τον υπουργό Ενέργειας των ΗΠΑ Ρικ Πέρι, αναφέρει σε τηλεγράφημά του το ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων "Agerpres".
Η κ. Μπιρτσάλ, στη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον κ. Πέρι, τον διαβεβαίωσε για τη δέσμευση της Ρουμανίας στο στόχο της περαιτέρω βελτίωσης του επιχειρηματικού κλίματος της χώρας.
"Συζητήσαμε για τη συνεργασία στον ενεργειακό τομέα, θέματα που αφορούν στην ενεργειακή ασφάλεια σε περιφερειακό επίπεδο, καθώς και την ανάπτυξη έργων μεταφοράς (ενεργειακών πόρων) και διασυνδεσιμότητας, με έμφαση στον αγωγό (φυσικού αερίου) BRUA (Βουλγαρία - Ρουμανία - Ουγγαρία - Αυστρία)" αναφέρει η κ. Μπιρτσάλ, σε ανάρτησή της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.
Στην ίδια ανάρτηση, προσθέτει, ότι επανέλαβε "τη ρητή δέσμευση της ρουμανικής κυβέρνησης να διασφαλίσει ένα απόλυτα διαφανές και ελκυστικό επενδυτικό κλίμα για τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στον ενεργειακό τομέα, μέσω έργων που διαφοροποιούν τις ενεργειακές πηγές και "διαδρομές"".


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης