Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Υποχώρηση των κερδών της Shell κατά 2% στα 5,4 δισ. δολ. το α΄ τρίμηνο του 2019 - Στήριγμα το φυσικό αέριο

Υποχώρηση των κερδών της Shell κατά 2% στα 5,4 δισ. δολ. το α΄ τρίμηνο του 2019 - Στήριγμα το φυσικό αέριο
Η παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου της εταιρείας υποχώρησε στα 3,752 εκατ. βαρέλια, από 3,788 εκατ. βαρέλια στο τέταρτο τρίμηνο του 2018
Μικρή πτώση σημείωσαν τα κέρδη της Shell το α΄ τρίμηνο του έτους κατά 2% στα 5,43 δις. δολ. ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Στήριγμα της εταιρείας ήταν η αύξηση της κερδοφορίας από τις δραστηριότητες υγροποιημένου φυσικού αερίου, αντισταθμίζοντας τα χαμηλότερα περιθώρια κέρδους από τις δραστηριότητες διύλισης.
Ειδικότερα, η παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου της εταιρείας υποχώρησε στα 3,752 εκατ. βαρέλια, από 3,788 εκατ. βαρέλια στο τέταρτο τρίμηνο του 2018.
Επίσης, οι ταμειακές ροές το πρώτο τρίμηνο του 2019, ωστόσο, μειώθηκαν κατά 9% στα 8,6 δισ. δολ.
«Η Shell έχει ξεκινήσει δυναμικά το 2019, με την οικονομική απόδοση του πρώτου τριμήνου να αποδεικνύει τη δύναμη της στρατηγικής μας και την ποιότητα του χαρτοφυλακίου μας», σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ben van Beurden, προσθέτοντας ότι «η δύναμη του brand μας, που εξυπηρετεί εκατομμύρια πελάτες κάθε μέρα, εξακολουθεί να αποτελεί διαφοροποιητή».
Η Shell εστιάζει πολύ περισσότερο έναντι των υπολοίπων πετρελαϊκών ομίλων στο φυσικό αέριο, καθώς αντιπροσωπεύει περίπου το 25% του παγκόσμιου εμπορίου υγροποιημένου φυσικού αερίου ετησίως.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης