Ελβετός Κροίσος χαρίζει ένα δισ. δολ. για την προστασία του πλανήτη - Ο στόχος μέχρι το 2030

Ελβετός Κροίσος χαρίζει ένα δισ. δολ. για την προστασία του πλανήτη - Ο στόχος μέχρι το 2030
Τα χρήματα θα δοθούν σε τοπικές περιβαλλοντικές οργανώσεις ανά τον κόσμο, αλλά και σε έρευνες που στόχο θα έχουν να δώσουν προτάσεις για την επίτευξη του στόχου
Το ποσό του 1 δις. δολ θα διαθέσει ο Hansjörg Wyss, φιλάνθρωπος και ιδρυτής του Wyss Foundation, μέσα στην επόμενη δεκαετία με απώτερο σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος και την επίτευξη του στόχου του ΟΗΕ για προστασία του 30% της Γης μέχρι το 2030.
«Εκτιμάται ότι η χλωρίδα και η πανίδα καταστρέφονται σε ρυθμό 1.000 φορές πιο γρήγορα από την περίοδο πριν την εμφάνιση των ανθρώπων στη Γη. Η κλιματική αλλαγή επηρεάζει το οικοσύστημα σε ολόκληρο τον πλανήτη. Τα δάση, η αλιεία και το πόσιμο νερό απειλούνται όλο και περισσότερο από τη βιομηχανία εξόρυξης που ”κατασπαράζει” την άγρια φύση. Ο καθένας από εμάς -πολίτες, φιλάνθρωποι, επιχειρηματίες, ηγέτες, θα πρέπει να ανησυχεί για το τεράστιο χάσμα που υπάρχει ανάμεσα στο πόσο προστατεύουμε το περιβάλλον και πόσο θα έπρεπε να το προστατεύουμε. Είναι ένα χάσμα που πρέπει να περιοριστούμε επειγόντως, προτού το ανθρώπινο αποτύπωμά μας κατασπαράξει και τον υπόλοιπο πλανήτη. 
«Από την πλευρά μου, αποφάσισα να δωρίσω ένα δισ. δολάρια για την επόμενη δεκαετία για να συνδράμω στην προσπάθεια της διαφύλαξης των εδαφών και των ωκεανών σε ολόκληρο τον κόσμο, με στόχο την προστασία του 30% της επιφάνειας του πλανήτη, μέχρι το 2030».
Όπως εξηγεί αυτά τα χρήματα θα δοθούν σε τοπικές περιβαλλοντικές οργανώσεις ανά τον κόσμο, αλλά και σε έρευνες που στόχο θα έχουν να δώσουν προτάσεις για την επίτευξη του στόχου.
Ο Wyss προτείνει την επικαιροποίηση των στόχων για το περιβάλλον, με κοινή δέσμευση για την προστασία τουλάχιστον του 30% του θαλάσσιου και χερσαίου περιβάλλοντος μέχρι το 2030. Και εξηγεί ότι απώτερος σκοπός της κίνησης αυτής είναι η υιοθέτηση μιας κοινής πολιτικής, σε παγκόσμιο επίπεδο, που θα στηρίζει έμπρακτα τις κοινότητες που λειτουργούν για την προστασία του περιβάλλοντος.

www.worldenergynews.gr

worldenergynews.gr