Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Οι ΗΠΑ εξακολουθούν να επεξεργάζονται τις σεισμικές άδειες για τον Ατλαντικό παρά την καθυστέρηση του σχεδίου γεωτρήσεων

Οι ΗΠΑ εξακολουθούν να επεξεργάζονται τις σεισμικές άδειες για τον Ατλαντικό παρά την καθυστέρηση του σχεδίου γεωτρήσεων
Οι τελευταίες σεισμικές έρευνες που ολοκληρώθηκαν στον Ατλαντικό ήταν στη δεκαετία του '80
Το υπουργείο Εσωτερικών των Η.Π.Α. εξακολουθεί να επεξεργάζεται τις αιτήσεις αδειών επιχειρήσεων προκειμένου να διεξάγουν σεισμικές δοκιμές στον Ατλαντικό - προάγγελο γεωτρήσεων - παρά το γεγονός ότι έχει προγραμματίσει να επεκτείνει σημαντικά τις υπεράκτιες γεωτρήσεις, δήλωσε εκπρόσωπος τη Δευτέρα 29/4/2019.
Οι αρχές των παράκτιων πολιτειών του Ατλαντικού, επιχειρήσεις και ομάδες προστασίας είναι ανένδοτες ότι το Εσωτερικών δεν πρέπει να επιτρέπει σεισμικές δοκιμές - μια διαδικασία που συχνά χρησιμοποιεί ισχυρά πιστόλια αέρα για να χαρτογραφούν πόρους κάτω από τον ωκεανό - υποστηρίζοντας ότι οι έρευνες βλάπτουν τη θαλάσσια ζωή.
Ο νέος υπουργός Εσωτερικών David Bernhardt  δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι το πενταετές σχέδιο του Οργανισμού για γεώτρηση πετρελαίου και φυσικού αερίου στο υπεράκτια περιοχή (OCS) θα παραμεριζόταν  μετά από απόφαση του δικαστηρίου του Μαρτίου που εμπόδισε τη γεώτρηση στην Αρκτική και σε μέρος του Ατλαντικού Ωκεανού.
Ωστόσο, το Γραφείο Εσωτερικής Διαχείρισης Ενέργειας Ωκεανών (BOEM) το οποίο είναι υπεύθυνο για τη διαχείριση της ενεργειακής ανάπτυξης στο OCS, συνεχίζει να επενεξετάζει τις εφαρμογές πενήντα επιχειρήσεων σεισμικών δοκιμών που αναμένουν να επιτραπεί η δοκιμή δυναμικού γεώτρησης πετρελαίου και φυσικού αερίου στον βυθό του Ατλαντικού Ωκεανού.
"Η BOEM συνεχίζει να επεξεργάζεται τις αιτήσεις αδειών για διεξαγωγή σεισμικών ερευνών στον Ατλαντικό, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία", δήλωσε η εκπρόσωπος της BOEM Tracey Moriarty  τη Δευτέρα.
Πέντε εταιρείες έλαβαν άδειες στον πρώτο γύρο πέρυσι, όταν το γραφείο της Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμοσφαιρικών Αδειών εξέδωσε αδειοδοτήσεις που θα επέτρεπαν την παρενόχληση θαλάσσιων θηλαστικών με εκρήξεις σε περιοχή του Ατλαντικού από το Delaware έως το Cape Canaveral της Φλόριντα .
Οι τελευταίες σεισμικές έρευνες που ολοκληρώθηκαν στον Ατλαντικό ήταν στη δεκαετία του '80. Η κυβέρνηση Ομπάμα απαγόρευσε τις  σεισμικές δοκιμές επιτρέποντας εκεί το 2016 μετά την απομάκρυνση των ακτών του Ατλαντικού από τη διάτρηση στην πενταετή πρότασή της OCS
Ο Gail Adams-Jackson, εκπρόσωπος της Διεθνούς Ένωσης Γεωφυσικών Εργολάβων, εμπορικού ομίλου που εκπροσωπεί εταιρείες σεισμικών δοκιμών, δήλωσε ότι τα μέλη της «παραμένουν αισιόδοξα» ότι η BOEM θα εκδώσει σύντομα άδειες σεισμικής δοκιμής - ακόμη και αν παραμένει ασαφές αν η κυβέρνηση Trump θα επεκτείνει τις υπεράκτιες γεωτρήσεις στον Ατλαντικό.
"Όσο περισσότερα δεδομένα έχει η κυβέρνηση μας να λάβει τεκμηριωμένες αποφάσεις, τόσο καλύτερη είναι η χώρα μας από πλευράς ενεργειακού μας μέλλοντος", ανέφερε.
Ένας ομοσπονδιακός δικαστής του περιφερειακού δικαστηρίου στο Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας ζήτησε από τη Διεύθυνση Εσωτερικών τη Δευτέρα να τον ενημερώσει για την κατάσταση της διαδικασίας αδειοδότησης σεισμικών ερευνών της BOEM.
Ο Ρεπουμπλικανός γενικός εισαγγελέας και ομάδες διατήρησης της Νότιας Καρολίνας, συμπεριλαμβανομένου του Νοτίου Περιβαλλοντικού Νομικού Κέντρου, υπέβαλαν αίτηση στο δικαστήριο αυτό νωρίτερα φέτος, ζητώντας να εμποδίσουν την BOEM από την έκδοση τελικών αδειών σεισμικής δοκιμής.
"Δεν έχει νόημα να προχωρήσουμε τώρα σε σεισμικές δοκιμές. Εκθέτει τους πόρους μας σε πολύ σοβαρές ζημιές χωρίς λόγο, όταν κανείς δεν θέλει γεωτρήσεις ή σεισμικά εδώ ", δήλωσε η Catherine Wannamaker, δικηγόρος του νότιου κέντρου περιβαλλοντικής νομοθεσίας.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης