Ενέργεια

Γαλλία και Γερμανία ζητούν από την ΕΕ να εγκρίνει κρατικές επιδοτήσεις για κοινοπραξία κατασκευής μπαταριών

Γαλλία και Γερμανία ζητούν από την ΕΕ να εγκρίνει κρατικές επιδοτήσεις για κοινοπραξία κατασκευής μπαταριών
Οι δύο χώρες έχουν διαθέσει 1,7 δισεκατομμύρια ευρώ  για να υποστηρίξουν τις συμμαχίες των εταιρειών
Η Γαλλία και η Γερμανία ζήτησαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εγκρίνει κρατικές επιδοτήσεις για μια κοινοπραξία διασυνοριακών κυψελών μπαταριών, συμπεριλαμβανομένης της αυτοκινητοβιομηχανίας PSA, με τη γερμανική θυγατρική της Opel και τη γαλλική εταιρεία κατασκευής μπαταριών Saft, ανακοίνωσε γερμανός αξιωματούχος τη Δευτέρα 29/4/2019.
Οι δύο χώρες έχουν διαθέσει 1,7 δισεκατομμύρια ευρώ  για να υποστηρίξουν τις συμμαχίες των εταιρειών που στοχεύουν να μειώσουν την εξάρτηση των ευρωπαϊκών αυτοκινητοβιομηχανιών από τους προμηθευτές της Ασίας και να προστατεύσουν τις θέσεις εργασίας που κινδυνεύουν από την απομάκρυνση από τους κινητήρες καύσης.
Τα υπουργεία οικονομίας των δύο χωρών απέστειλαν επιστολή προθέσεων στο εκτελεστικό όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ζητώντας από την Επιτροπή να εκδώσει μια προσωρινή πράξη, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομίας της Γερμανίας, χωρίς νααναφέρει το ποσό για τη σχεδιαζόμενη κρατική χρηματοδότηση.
"Περιμένουμε τώρα τις Βρυξέλλες να μας δώσουν το πράσινο φως", δήλωσε ο εκπρόσωπος αξιωματούχος σύμφωνα με δημοσίευμα της FAZ.
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Peter Altmaier θα συναντηθεί με τον γάλλο ομόλογό του Bruno Le Maire στο Παρίσι την Πέμπτη για να συζητήσει το ζήτημα, με στόχο να σημειωθεί πρόοδος με τη δημιουργία περαιτέρω συμμαχιών μπαταρίας.
Η FAZ ανέφερε ότι η συμμαχία PSA / Saft σχεδίαζε να μετατρέψει ένα εργοστάσιο της Opel στη δυτική πόλη Kaiserslautern κοντά στα γαλλικά σύνορα σε χώρο παραγωγής μπαταριών.
Μεταξύ των περισσότερων από 30 εταιρειών που ζήτησαν κρατική χρηματοδότηση στο γερμανικό υπουργείο Οικονομίας είναι οι αυτοκινητοβιομηχανίες Volkswagen και BMW, καθώς και οι εταιρείες κατασκευής μπαταριών η γερμανική Varta και η σουηδική  Northvolt.
Η Saft, γαλλική εταιρεία 100 ετών που ανήκει στην Total, παράγει μια σειρά μπαταριών για βιομηχανικές εφαρμογές.
Ένωσε τις δυνάμεις της με τον γερμανικό βιομηχανικό όμιλο Siemens, τον κατασκευαστή ηλεκτρονικών εφαρμογών Manz, τον βελγικό χημικό όμιλο Solvay και το βελγικό εταιρείων υλικών  Umicore για την ανάπτυξη μιας νέας γενιάς μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης