Ενέργεια

Rystad Energy: 65.000 γεωτρήσεις για πετρέλαιο και φυσικό αέριο θα γίνουν το 2019

tags :
Rystad Energy: 65.000 γεωτρήσεις για πετρέλαιο και φυσικό αέριο θα γίνουν το 2019
Το συλλογικό βάθος των πηγαδιών είναι ισοδύναμο με 25 φορές το γύρο  του ισημερινού - ή 2,5 φορές την απόσταση έως το φεγγάρι
Η Rystad Energy προβλέπει ότι ο αριθμός των γεωτρήσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου στην ξηρά και στην ανοικτή θάλασσα, που θα διεξαχθούν σε παγκόσμιο επίπεδο, θα αυξηθεί σε περίπου 65.000 το 2019.
Τα επίπεδα δραστηριότητας αναμένεται να παραμείνουν γύρω από αυτό το επίπεδο μέχρι το 2023, σύμφωνα με την   εταιρεία επιχειρηματικών ερευνών.
Η Rystad Energy προβλέπει επίσης ότι περισσότερα από 1 εκατομμύριο χιλιόμετρα νέων κοιλοτήτων πετρελαίου και φυσικού αερίου θα διανοιχθούν μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια. Το συλλογικό βάθος αυτών των πηγαδιών είναι ισοδύναμο 25 φορές γύρω από τον ισημερινό - ή 2,5 φορές την απόσταση από το φεγγάρι.
Καθώς η παγκόσμια βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου επιστρέφει - χάρη σε μικρότερο βαθμό στις υψηλότερες τιμές των βασικών προϊόντων - η ζήτηση για χάλυβα θα αυξηθεί.
Αυτό συνδέεται με την αυξανόμενη ανάγκη για περίβλημα από χάλυβα που χρησιμοποιείται συνήθως σε πηγάδια πετρελαίου και φυσικού αερίου για να αποφευχθεί η κατάρρευση ή η φθορά τους.

graph rystad energy 99657


"Η Βόρεια Αμερική θα έχει το δικό της πρωτάθλημα χάρη στην έκρηξη του σχιστόλιθου.
Σχεδόν έξι στα δέκα νέα πηγάδια στην ηπειρωτική χώρα θα διανοιχθούν σε λεκάνες σχιστόλιθου.
Αυτά τα φρεάτια είναι συνήθως μεγαλύτερα από άλλα φρέατα τμημάτων εφοδιασμού. Αυτό εξηγεί γιατί τα σχιστολιθικά φρεάτια αντιπροσωπεύουν περίπου το 80% των γεωτρήσεων στη Βόρεια Αμερική έως το 2023 », δήλωσε ο Erik Reiso, επικεφαλής της Consulting στην Rystad Energy.
"Η μελέτη μας αποκαλύπτει επίσης εντυπωσιακές διαφορές μεταξύ των χερσαίων και υπεράκτιων αγορών για νέες γεωτρήσεις", ανέφερε.
"Ενώ οι τέσσερις κορυφαίοι υπεράκτιοι διαχειριστές θα προσθέσουν ένα τέταρτο των νέων πηγών υπεράκτιων πηγών, η πρώτη δεκάδα στην χερσαία αγορά αντιπροσωπεύει μόνο το ένα τρίτο των νέων φρεατίων από το 2019 έως το 2023, υποδηλώνοντας ένα πολύ πιο διαφοροποιημένο τοπίο παικτών", πρόσθεσε ο Reiso



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης