Ηλεκτρισμός

Γαλλία: H ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας υποχώρησε 11% τον Μάρτιο

tags :
Γαλλία: H  ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας υποχώρησε 11% τον Μάρτιο
Ρεκόρ στην παραγωγή αιολικής ενέργειας
Η γαλλική κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας μειώθηκε κατά 11% τον Μάρτιο σε 43,18 τετραwatt ώρες (TWh) σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πριν από ένα χρόνο λόγω του παρατεταμένου ήπιου καιρού τον περασμένο μήνα, δήλωσε ο διαχειριστικός φορέας RTE της χώρας στη μηνιαία έκθεσή της .
Η υποχώρηση της ζήτησης οδήγησε σε πτώση στη γαλλική πυρηνική και θερμική παραγωγή κατά τη διάρκεια του μήνα, ανέφερε, προσθέτοντας ότι η μείωση επηρέασε κυρίως τις γεννήτριες που χρησιμοποιήθηκαν κατά τις περιόδους αιχμής κατανάλωσης.
Η παραγωγή θερμότητας από άνθρακα, φυσικό αέριο και πετρέλαιο μειώθηκε κατά 31,1% το Μάρτιο, ενώ η παραγωγή πυρηνικής ενέργειας μειώθηκε κατά 1,6%. Η υδροηλεκτρική ενέργεια αυξήθηκε κατά 3,3%, σύμφωνα με την RTE.
Ο ηλιόλουστος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της Γαλλίας κατά τη διάρκεια του μήνα, και ιδιαίτερα οι καιρικές συνθήκες στο βόρειο τμήμα της χώρας, ενίσχυσαν την ανανεώσιμη ηλιακή και αιολική ενέργεια.
Η παραγωγή αιολικής ενέργειας ανήλθε σε μηνιαίο ρεκόρ 4,49 TWh, αυξημένη κατά 45,2% σε σχέση με την παραγωγή τον Μάρτιο του περασμένου έτους, ενώ η ενέργεια από ηλιακούς συλλέκτες αυξήθηκε κατά το μήνα σχεδόν κατά 50% σε 1,10 TWh.
Η χαμηλή ζήτηση ισορρόπησε τις τιμές  στη γαλλική spot ηλεκτρικής ενέργειας κατά τη διάρκεια του μήνα, ανέφερε η  RTE, προσθέτοντας ότι ο ήπιος καιρός σε όλη την Ευρώπη ώθησε τις τιμές χαμηλότερα. Πολλές περιπτώσεις αρνητικών τιμών ενέργειας καταγράφηκαν σε πολλές χώρες.
Η RTE σημείωσε ότι η γαλλική τιμή spot μειώθηκε κατά 13 ευρώ κατά τη διάρκεια του μήνα σε ένα μέσο όρο 33,9 ευρώ ανά MWh  το χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2018.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης