Γαλλία: H ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας υποχώρησε 11% τον Μάρτιο

Γαλλία: H  ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας υποχώρησε 11% τον Μάρτιο
Ρεκόρ στην παραγωγή αιολικής ενέργειας
Η γαλλική κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας μειώθηκε κατά 11% τον Μάρτιο σε 43,18 τετραwatt ώρες (TWh) σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πριν από ένα χρόνο λόγω του παρατεταμένου ήπιου καιρού τον περασμένο μήνα, δήλωσε ο διαχειριστικός φορέας RTE της χώρας στη μηνιαία έκθεσή της .
Η υποχώρηση της ζήτησης οδήγησε σε πτώση στη γαλλική πυρηνική και θερμική παραγωγή κατά τη διάρκεια του μήνα, ανέφερε, προσθέτοντας ότι η μείωση επηρέασε κυρίως τις γεννήτριες που χρησιμοποιήθηκαν κατά τις περιόδους αιχμής κατανάλωσης.
Η παραγωγή θερμότητας από άνθρακα, φυσικό αέριο και πετρέλαιο μειώθηκε κατά 31,1% το Μάρτιο, ενώ η παραγωγή πυρηνικής ενέργειας μειώθηκε κατά 1,6%. Η υδροηλεκτρική ενέργεια αυξήθηκε κατά 3,3%, σύμφωνα με την RTE.
Ο ηλιόλουστος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της Γαλλίας κατά τη διάρκεια του μήνα, και ιδιαίτερα οι καιρικές συνθήκες στο βόρειο τμήμα της χώρας, ενίσχυσαν την ανανεώσιμη ηλιακή και αιολική ενέργεια.
Η παραγωγή αιολικής ενέργειας ανήλθε σε μηνιαίο ρεκόρ 4,49 TWh, αυξημένη κατά 45,2% σε σχέση με την παραγωγή τον Μάρτιο του περασμένου έτους, ενώ η ενέργεια από ηλιακούς συλλέκτες αυξήθηκε κατά το μήνα σχεδόν κατά 50% σε 1,10 TWh.
Η χαμηλή ζήτηση ισορρόπησε τις τιμές  στη γαλλική spot ηλεκτρικής ενέργειας κατά τη διάρκεια του μήνα, ανέφερε η  RTE, προσθέτοντας ότι ο ήπιος καιρός σε όλη την Ευρώπη ώθησε τις τιμές χαμηλότερα. Πολλές περιπτώσεις αρνητικών τιμών ενέργειας καταγράφηκαν σε πολλές χώρες.
Η RTE σημείωσε ότι η γαλλική τιμή spot μειώθηκε κατά 13 ευρώ κατά τη διάρκεια του μήνα σε ένα μέσο όρο 33,9 ευρώ ανά MWh  το χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2018.

www.worldenergynews.gr

worldenergynews.gr