Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Rouhani: Το Ιράν θα συνεχίσει κανονικά τις εξαγωγές πετρελαίου παρά τις πιέσεις των ΗΠΑ

Rouhani: Το Ιράν θα συνεχίσει κανονικά τις εξαγωγές πετρελαίου παρά τις πιέσεις των ΗΠΑ
Αμερικανοί αξιωματούχοι επαναλαμβάνουν το τελευταίο διάστημα ότι ο στόχος είναι οι εξαγωγές αργού του Ιράν να εκμηδενιστούν «το συντομότερο δυνατόν»
«Το Ιράν θα συνεχίσει κανονικά να εξάγει πετρέλαιο παρά την πίεση των ΗΠΑ που αποσκοπεί στη μείωση των αποστολών στο μηδέν» τόνισε χαρακτηριστικά ο Ιρανός πρόεδρος Hassan Rouhani σε εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης της χώρας του.
Παράλληλα, χαρακτήρισε «λανθασμένη και εσφαλμένη την απόφαση των ΗΠΑ να σταματήσουν τις εξαγωγές του Ιράν. Τους επόμενους μήνες, θα δουν και οι ίδιοι ότι μείς θα συνεχίσουμε κανονικά τις εξαγωγές πετρελαίου».
Υπενθυμίζεται, ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ πριν από λίγες μέρες αποφάσισε να βάλει τέλος στις εξαιρέσεις που επέτρεπαν σε οκτώ χώρες να αγοράζουν ιρανικό πετρέλαιο, με στόχο «να εκμηδενισθούν οι εξαγωγές» ιρανικού πετρελαίου.
Τον Νοέμβριο του 2018, οι ΗΠΑ επανέφεραν σε ισχύ τις κυρώσεις που στοχοθετούν τις εξαγωγές πετρελαίου του Ιράν, αφού ο Τραμπ απέσυρε τη χώρα του από τη διεθνή συμφωνία του 2015 για το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας της Ισλαμικής Δημοκρατίας.
Ωστόσο, η Ουάσιγκτον είχε παραχωρήσει σε οκτώ από τους κυριότερους εισαγωγείς ιρανικού πετρελαίου προσωρινές απαλλαγές από τις κυρώσεις, που τους επέτρεψαν να συνεχίσουν να αγοράζουν πιο περιορισμένες ποσότητες για έξι μήνες.
Αμερικανοί αξιωματούχοι επαναλαμβάνουν το τελευταίο διάστημα ότι ο στόχος είναι οι εξαγωγές αργού του Ιράν να εκμηδενιστούν «το συντομότερο δυνατόν».
Οι μεγαλύτεροι εισαγωγείς αργού και συμπυκνώματος από το Ιράν είναι η Κίνα, η Ινδία, αλλά και η Νότια Κορέα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης