Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Credit Suisse: Υπεραγορασμένη η Wall - Καλύτερα τα στοιχεία ανάπτυξης στην Ευρωζώνη

tags :
Credit Suisse: Υπεραγορασμένη η Wall - Καλύτερα τα στοιχεία ανάπτυξης στην Ευρωζώνη
Τα σημεία κλειδιά για την πορεία των αγορών
Eκτός ύφεσης η Ιταλία με άνοδο στο ΑΕΠ κατά 0,2% στο α τρίμηνο του 2019 ένανατι του προηγούμενου τριμήνου και τα καλύτερα των αναμενομένων στοιχείων της Ευρωζώνης με βάση την Ισπανία.
Παρά ταύτα οι ευρωπαϊκές αγορές δείχνουν αδυναμία με τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών και των μεταλλείων να είναι οι πτωτικοί καταλύτες.
Προβλήματα σε περιφερειακές τράπεζες Πολωνία και Νορβηγία και ελαφρά άνοδος του χρυσού στα 1285 δολ/ουγγιά
Ανοδικά 0,92% στα 72,7 δολ το βαρέλι για το brent.
Πτωτικά στα 1817 δολ /τόνο το αλουμίνιο.
To PMI της Κίνας χαμηλότερα στα 50,1 έναντι εκτιμήσεων για 50,5.

H τεχνική εικόνα του S&P: Υπεραγορασμένος, ζητά διόρθωση, μπορεί όμως μέχρι 3049

02

Σύμφωνα με την ανάλυση της Credit Suisse ο δείκτης με ένα πολύ υψηλό RSI μπορεί να γυρίσει στο 2927 είτε ακόμα και στο 2908-2913 που είναι ο μέσος όρος των 13 ημερών.
Χαμηλότερα είναι τα επίπεδα των 2901-2902 και πιο χαμηλά τα 2892.
Η ανοδική αντίδραση έχει σημαντική αντίσταση στα 2964/66 όπου κορυφώνεται η κίνηση του Fibonacci.
Το περιθώριο ανόδου 10% πάνω από τον ΚΜΟ των 200 ημερών είναι στα 3049, που τεχνικά δεν αποτελεί υπερβολή.
Στις θετικές ειδήσεις τα καλύτερα των αναμενομένων κέρδη της General Electric στα 14 σεντς στο α τρίμηνο του 2019 ένανατι 9 σεντς που αναμενόταν.
Τα cash flow ήταν αρνητικά 1,2 δισ ένανατι 2,9 δισ που αναμενόταν.
Η μετοχή κερδίζει 10% στο pre- market.

Καλύτεροι οι ρυθμοί ανάπτυξης του ΑΕΠ στην Ευρωζώνη

Σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, το γαλλικό ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 1,1%    
Σταθερό ρυθμό ανάπτυξης διατήρησε η οικονομία της Γαλλίας το πρώτο τρίμηνο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (30/4) προκαταρκτικά στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, εν μέσω ανάκαμψης στις καταναλωτικές δαπάνες.
Ειδικότερα, το ΑΕΠ της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας στην Ευρωζώνη αυξήθηκε κατά 0,3%, διατηρώντας τον ίδιο ρυθμό ανάπτυξης με τον προηγούμενο τρίμηνο, ενώ παράλληλα τα στοιχεία επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Παράλληλα, σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους το γαλλικό ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 1,1% έναντι ετήσιας ανόδου 1% το προηγούμενο τρίμηνο και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών επίσης στο 1,1%.
Οι καταναλωτικές δαπάνες κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του 0,4% μετά τη στασιμότητα που σημειώθηκε το τελευταίο τρίμηνο του 2018, με την Insee να αναφέρει ότι η μεγαλύτερη βελτίωση σημειώθηκε στον κλάδο υπηρεσιών.
Όσον αφορά τις επιχειρηματικές επενδύσεις, καταγράφηκε οριακή επιτάχυνση στο 0,5% έναντι 0,4% το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ οι εξαγωγές κατέγραψαν οριακή άνοδο της τάξεως του 0,1% σε τριμηνιαία βάση.
«Υπάρχουν ορισμένα θετικά στοιχεία», σχολίασε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Bruno Le Maire, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων, διευρκινίζοντας ότι «οι επενδύσεις είναι πολύ σημαντικές, όπως είναι και οι καταναλωτικές δαπάνες, επειδή έχουμε δώσει αγοραστική δύναμη στα νοικοκυριά».
Ωστόσο, ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ πρόσθεσε ότι «εξακολουθούν να υπάρχουν ορισμένα ανησυχητικά στοιχεία, όπως είναι οι εξαγωγές, οι οποίες δείχνουν ότι πρέπει να συνεχίσουμε τις προσπάθειες ώστε να αποκτήσουμε ανταγωνιστικότητα».
Παράλληλα, ο κ. Le Maire διευκρίνησε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να προχωρήσει σε αναθεώρηση των προβλέψεών της για την ανάπτυξη του τρέχοντος έτους, στον απόηχο των στοιχείων για το πρώτο τρίμηνο.

Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι το ΑΕΠ της Ευρωζώνης θα αυξηθεί κατά 0,3% σε τριμηνιαία βάση    
Επιτάχυνση σημείωσε η ανάπτυξη στην Ευρωζώνη το πρώτο τρίμηνο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (30/4) προκαταρκτικά στοιχεία της Eurostat, τα οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Συγκεκριμένα, το ΑΕΠ της ενιαίας νομισματικής ένωσης αυξήθηκε κατά 0,4% σε σύγκριση με το τελευταίο τρίμηνο του 2019, όταν και είχε αυξηθεί κατά 0,2%, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι το ΑΕΠ θα αυξηθεί κατά 0,3%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η οικονομία της Ευρωζώνης αυξήθηκε κατά 1,2%, διατηρώντας τον ίδιο ρυθμό ετήσιας ανόδου με το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν ετήσια ανάπτυξη 1,1%.
Όσον αφορά το σύνολο των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,5% σε τριμηνιαία βάση, την ίδια στιγμή που η ετήσια άνοδος διαμορφώθηκε στο 1,5%.
Σημειώνεται ότι η δεύτερη εκτίμηση για το ΑΕΠ θα δημοσιευθούν στις 15 Μαΐου, ενώ τα τελικά αποτελέσματα αναμένονται στις 6 Ιουνίου.

Το ποσοστό της ανεργίας παρέμεινε αμετάβλητο στο 4,9%, το χαμηλότερο από την επανένωση της Γερμανίας το 1990
Ξεπέρασε κατά πολύ τις εκτιμήσεις η μείωση στον αριθμό των ανέργων στη Γερμανία τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, ενισχύοντας τις προσδοκίες ότι η ιδιωτική κατανάλωση θα στηρίξει φέτος την ανάπτυξη στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία.
Ο αριθμός των ανέργων μειώθηκε κατά 12.000 στα 2,220 εκατομμύρια, βάσει των εποχικά προσαρμοσμένων στοιχείων που ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή υπηρεσία εργασίας. Οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters ανέμεναν μείωση κατά 5.000 άτομα.
Το ποσοστό της ανεργίας παρέμεινε αμετάβλητο στο 4,9%, το χαμηλότερο από την επανένωση της Γερμανίας το 1990, σύμφωνα με το Reuters.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης