Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Την εγκατάσταση νέου τερματικού σταθμού LNG μέχρι το 2024 σχεδιάζει η Πολωνία

Την εγκατάσταση νέου τερματικού σταθμού LNG μέχρι το 2024 σχεδιάζει η Πολωνία
Η Πολωνία διαφοροποιεί τους προμηθευτές φυσικού αερίου για να τερματίσει την εξάρτησή της από τη Ρωσία
Την κατασκευή μιας πλωτής μονάδας αποθήκευσης και επαναεριοποίησης LNG στον κόλπο του Γκντανσκ, σχεδιάζει η Πολωνία μέχρι το 2024- 2025 έτσι ώστε να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη και περιφερειακή ζήτηση φυσικού αερίου, δήλωσε ο Piotr Naimski, ύμβουλος της κυβέρνησης για τα έργα στρατηγικής ενεργειακής υποδομής.
Η συγκεκριμένη τοποθέτηση έγινε στο περιθώριο της συμφωνίας μεταξύ της πολωνικής κυβέρνησης και της εταιρείας Polskie LNG για την επέκταση του τερματικού ΥΦΑ στο Swinoujscie, στη βορειοδυτική Πολωνία, στην ακτή της Βαλτικής Θάλασσας.
Πρόκειται για ένα έργο Κοινού Ευρωπαϊκού Ενδιαφέροντος (PCI) και θα χρηματοδοτηθεί με 128 εκατ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (European Regional Development Fund).
Η Πολωνία διαφοροποιεί τους προμηθευτές φυσικού αερίου για να τερματίσει την εξάρτησή της από τη Ρωσία, με το νέο FSRU να δίνει στην Πολωνία την ευκαιρία να γίνει πύλη για την προμήθεια φυσικού αερίου στην περιοχή στα μέσα της επόμενης δεκαετίας.
Η τρέχουσα επένδυση υπερβαίνει τα 250 εκατομμύρια ευρώ των κονδυλίων του ταμείου Πολιτικής Συνοχής που έχουν ήδη επενδυθεί στον τερματικό σταθμό και περισσότερά από τα 2 δισ. ευρώ που έχουν επενδυθεί στην ανάπτυξη των ενεργειακών υποδομών της Πολωνίας από το 2007.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης