Διεθνή

H Ιταλική Eni και η Νιγηριανή NNPC υπέγραψαν MoU για την ενίσχυση της ενεργειακής συνεργασίας

H Ιταλική Eni και η Νιγηριανή NNPC υπέγραψαν MoU για την ενίσχυση της ενεργειακής συνεργασίας
Η Ιταλική και η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της Νιγηρίας υπέγραψαν συμφωνία για την προώθηση νέων εμπορικών δραστηριοτήτων για την οικονομική ανάπτυξη της αφρικανικής χώρας.
Η ενίσχυση της συνεργασίας και της μακροχρόνιας σχέσης της Νιγηρίας με την Eni συζητήθηκαν σε συνάντηση μεταξύ προέδρου της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας τη αφρικανικής χώρας Nigeria National Petroleum Corporation (NNPC), Dr. Emmanuel Ibe Kachikwu και ο διευθύνων σύμβουλος της Ιταλικής εταιρείας Claudio Descalzi στη Ρώμη.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που ακολούθησε, NNPC και την Eni υπέγραψαν μέσω των θυγατρικών της τελευταίας στην αφρικανική χώρα, Nigerian Agip Oil Company (NAOC) και Nigerian Agip Exploration (NAE), Μνημόνιο Κατανόησης (MoU) για την προώθηση νέων δραστηριοτήτων για την ενίσχυση της κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης της Νιγηρίας.
Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση «όσον αφορά τις δραστηριότητες έρευνας, εξόρυξης και παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου, θα ενταθεί με αυξημένη εστίαση σε δραστηριότητες ανάπτυξης και εξερεύνησης στην χερσαίες και υπεράκτιες περιοχές, καθώς και σε περιοχές με βαθιά νερά».
Στον τομέα της διύλισης οι δύο πλευρές συμφώνησαν να εμβαθύνουν τη συνεργασία τους για την αποκατάσταση και αναβάθμιση του διυλιστηρίου Port Harcourt.
Όσον αφορά στον τομέα της παραγωγής και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, συμφωνήθηκε ότι θα πρέπει να ενισχυθεί περαιτέρω, με τον διπλασιασμό της δυναμικότητας παραγωγής μονάδα παραγωγής Okpai μέσω της ταχείας ανάπτυξης της δεύτερης φάσης του εργοστασίου, καθιστώντας το μία από τις μεγαλύτερες μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας συνδυασμένου κύκλου στην Αφρική.
Το Μνημόνιο ορίζει επίσης τη βάση για την αξιολόγηση της αξιοπιστίας του ηλεκτρικού εθνικού δικτύου της Νιγηρίας και από πιο αποδοτικά έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας για την εξασφάλιση της προσβασιμότητας στην ενέργεια στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης