Πετρέλαιο

Με κλείσιμο των Στενών του Hormuz απειλεί το Ιράν τις ΗΠΑ για το εμπάργκο στο πετρέλαιο

Με κλείσιμο των Στενών του Hormuz απειλεί το Ιράν τις ΗΠΑ για το εμπάργκο στο πετρέλαιο
Το Στενό του Hormuz φέρνει καθημερινά περίπου το ένα τρίτο του θαλάσσιου πετρελαίου παγκοσμίως
Με κλείσιμο των Στενών του Χορμούζ, από όπου διέρχεται το 1/3 του παγκόσμιου πετρελαίου διαμέσου θαλάσσης, απειλεί η Τεχεράνη τις ΗΠΑ σύμφωνα με τα ξένα μέσα ενημέρωσης.
Η απόφαση της Ουάσινγκτον στις 22 Απριλίου να μην δείξει ανοχή σε όσους εισάγουν πετρέλαιο από το Ιράν, έκανε ανώτερους αξιωματούχους στην Τεχεράνη να απειλήσουν με το κλείσιμο του στενού, σε περίπτωση που το Ιράν δεν είχε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει την πλωτή οδό.
Το Στενό του Hormuz φέρνει καθημερινά περίπου το ένα τρίτο του θαλάσσιου πετρελαίου παγκοσμίως και συνδέει τους παραγωγούς αργού στη Μέση Ανατολή – συμπεριλαμβανομένου του Ιράν – στις αγορές της Ασίας-Ειρηνικού, της Ευρώπης, της Βόρειας Αμερικής και πέραν αυτής.

Το ιρανικό πρακτορείο «Φαρς» ανέφερε ότι το Ιράν δεν προτίθεται να κλείσει το στενό «εκτός αν οι εχθροπραξίες φθάσουν σε ένα επίπεδο όπου αυτό δεν θα μπορεί να αποφευχθεί».
Εάν το πετρέλαιο μας δεν περάσει, ούτε το πετρέλαιο των άλλων θα περάσει τότε από το Στενό του χορμούζ», δήλωσε στο φαρς ανώτατος αξιωματούχος του ιρανικού στρατού.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης