Φυσικό Αέριο

Η Saudi Aramco διεκδικεί μια θέση στην κορυφή της αγοράς φυσικού αερίου – Συνομιλίες για κοινοπραξίες σε όλο τον κόσμο

tags :
Η Saudi Aramco διεκδικεί μια θέση στην κορυφή της αγοράς φυσικού αερίου – Συνομιλίες για κοινοπραξίες σε όλο τον κόσμο
Το πρώτο φορτίο LNG πουλήσε η σαουδαραβική εταιρεία
Ο διευθύνων σύμβουλος της Saudi Aramco δήλωσε την Πέμπτη  25/4/2019 ότι η εταιρεία διεξήγαγε συζητήσεις με πολλούς εταίρους σε όλο τον κόσμο σχετικά με πιθανές κοινοπραξίες σε φυσικό αέριο και ότι πώλησε το πρώτο φορτίο LNG.
Ο κρατικός πετρελαϊκός γίγαντας, κορυφαίος παραγωγός πετρελαίου στον κόσμο, θέλει να γίνει σημαντικός παράγοντας  της αγοράς φυσικού αερίου και παρακολουθεί έργα σε όλο τον κόσμο που θα τον βοηθήσουν να κερδίσει  μια σταθερή θέση στη διεθνή  αγορά αερίου, δήλωσε ο Amin Nasser  στο Ριάντ.
"Υπάρχει μεγάλη δυνατότητα να αναπτυχθεί το φυσικό αέριο ... Αυτή τη στιγμή συζητάμε με πολλούς εταίρους σε όλο τον κόσμο για την αύξηση της διεθνούς θέσης του φυσικού αερίου", δήλωσε ο Nasser  
"Προς το παρόν εξετάζουμε πιθανή κοινή επιχείρηση ή εταιρική σχέση", ανέφερε, προσθέτοντας ότι η Aramco θα εξετάσει επίσης το ενδεχόμενο εξαγωγής αερίου τόσο μέσω των αγωγών όσο και ως  LNG.
Ο εμπορικός βραχίονας της Aramco πώλησε το πρώτο LNG από τη Σιγκαπούρη, δήλωσε ο Nasser. Η Aramco Trading Co. έχει πουλήσει το φορτίο LNG στην spot αγορά τον περασμένο μήνα σε έναν αγοραστή από την  Ινδία
Η Aramco προωθεί συμβατικό και μη συμβατικό πρόγραμμα εξερεύνησης και παραγωγής φυσικού αερίου για να τροφοδοτήσει τις ταχέως αναπτυσσόμενες βιομηχανίες της, καθώς η εταιρεία σχεδιάζει να αυξήσει την παραγωγή αερίου και να γίνει εξαγωγέας.
Ο κρατικός πετρελαϊκός γίγαντας σχεδιάζει να ενισχύσει την παραγωγή φυσικού αερίου σε 23 δισεκατομμύρια τυποποιημένα κυβικά πόδια (scf) την ημέρα από περίπου 14 δισεκατομμύρια scf τώρα.
Η Aramco εξετάζει τα περιουσιακά στοιχεία φυσικού αερίου στη Ρωσία, την Αυστραλία και την Αφρική, είπε ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας Khalid al-Falih.
Ο Nasser δήλωσε ότι η απόφαση για την IPO της Aramco εξαρτάται από την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας και θα πραγματοποιηθεί μετά την απόκτηση της πλειοψηφικής συμμετοχής της Σαουδαραβικής πετροχημικής εταιρείας SABIC.
Η Aramco πέρυσι ανέβαλε μέχρι το 2021 μια αρχική δημόσια προσφορά (IPO) με στόχο να συγκεντρώσει χρήματα καθώς η κυβέρνηση επιθυμεί να μειώσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού της και να διαφοροποιήσει την οικονομία της από το πετρέλαιο.
Η Aramco αγοράζει το 70% της SABIC, της τέταρτης μεγαλύτερης εταιρείας πετροχημικών στον κόσμο, από το Ταμείο Δημόσιων Επενδύσεων (PIF) της Σαουδικής Αραβίας, σε συμφωνία αξίας 69,1 δισ. δολαρίων. Η Aramco δήλωσε ότι η συμφωνία θα κλείσει το 2020.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης