Φυσικό Αέριο

Την κατασκευή τρίτου τερματικού σταθμού LNG εξετάζει η Ταϊβάν στα μέσα του έτους

tags :
Την κατασκευή τρίτου τερματικού σταθμού LNG εξετάζει η Ταϊβάν στα μέσα του έτους
Η Ταϊβάν είναι ο πέμπτος μεγαλύτερος εισαγωγέας LNG παγκοσμίως
Στα μέσα του τρέχοντος έτους θα μπορούσε να ξεκινήσει η κρατική επιχείρηση ενέργειας CPC της Ταϊβάν την κατασκευή του τρίτου τερματικού εισαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) μέχρι μόλις λάβει όλες τις απαιτούμενες άδειες, σύμφωνα με πηγή του reuters.
Ο συγκεκριμένος τερματικός σταθμός θα μπορούσε να ξεκινήσει τις δραστηριότητές του στις αρχές του 2023 με αρχική χωρητικότητα 1 εκατομμυρίου τόνων ετησίως, δήλωσε η Jane Liao, διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης LNG του CPC στο περιθώριο της διάσκεψης CERAWeek στο Χιούστον.
Η Ταϊβάν είναι ο πέμπτος μεγαλύτερος εισαγωγέας LNG παγκοσμίως ενισχύοντας τις εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου καθώς εξαλείφει τα πυρηνικά και τον άνθρακα για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας την επόμενη δεκαετία.
Tο CPC είναι επί του παρόντος ο μοναδικός εισαγωγέας LNG στην Ταϊβάν και έχει μακροχρόνιες προμήθειες από την Αυστραλία, το Κατάρ, την Παπουασία-Νέα Γουινέα και τη Μαλαισία. Για να διαφοροποιήσει τις προμήθειες, η εταιρεία θα αρχίσει να λαμβάνει LNG από τις Ηνωμένες Πολιτείες το 2021, αφού η CPC υπέγραψε 25ετή συμφωνία με την Cheniere Energy πέρυσι.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης