Τελευταία Νέα

Συνεργασία μεταξύ ΕΟΝ και Kyuden Mirai Energy για την ανάπτυξη της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στην Ιαπωνία

Συνεργασία μεταξύ ΕΟΝ και Kyuden Mirai Energy για την ανάπτυξη της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στην Ιαπωνία
Η E.ON προτίθεται να μεταφέρει την εμπειρία και την τεχνογνωσία της από την εγκατεστημένη αιολική δυναμικότητα 1,8 GW από την Ευρώπη στην Ιαπωνία
Συμφωνία συνεργασίας υπέγραψαν οι E.ON και η Kyuden Mirai Energy για την από κοινού ανάπτυξη υπεράκτιων αιολικών έργων στην Ιαπωνία.
Η συνεργασία επικεντρώνεται σε έργα σταθερού πυθμένα και ξεκινά με μελέτη για την από κοινού επιλογή ενός έργου ανάπτυξης, κατασκευής και λειτουργίας στην περιοχή Kyushu, το νοτιότερο νησί της Ιαπωνίας. Οι εταιρείες ενδέχεται να εξετάσουν το ενδεχόμενο να επεκτείνουν την εταιρική σχέση σε άλλες περιοχές της Ιαπωνίας.
Η E.ON προτίθεται να μεταφέρει την εμπειρία και την τεχνογνωσία της από την εγκατεστημένη αιολική δυναμικότητα 1,8 GW από την Ευρώπη στην Ιαπωνία.
Η Kyuden Mirai Energy είναι κορυφαίος κατασκευαστής του αιολικού πάρκου Hibiki-nada στο Kyushu και παράλληλα μελετά ευκαιρίες για νέα αιολικά έργα υπεράκτιων σε ολόκληρη την Ιαπωνία. Το αιολικό πάρκο ανοικτής θάλασσας Hibiki-nada είναι το πρώτο έργο που υποβλήθηκε στο πλαίσιο της αναθεωρημένης νομοθεσίας διαχείρισης λιμένων στην Ιαπωνία.
Ο Sven Utermöhlen, Διευθύνων Σύμβουλος της E.ON Climate & Renewables τόνισε ότι: "Η στρατηγική μας για να εισέλθουμε στην ιαπωνική αγορά βασίζεται στην εμπιστοσύνη και τη μακροχρόνια συνεργασία με τους τοπικούς παίκτες. Πιστεύουμε ότι η Kyuden Mirai Energy είναι ένας εξαιρετικός συνεργάτης για εμάς. Οι δυνατότητές μας αλληλοσυμπληρώνονται ενώ μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες και τη φιλοδοξία να προωθήσουμε την ανάπτυξη αιολικής ενέργειας στην ανοικτή θάλασσα στην Ιαπωνία ".
Από την πλευρά του, ο Yasuji Akiyama, Πρόεδρος της Kyuden Mirai Energy δήλωσε: "Αυτό το έτος θα μπορούσε να είναι η χρονιά μνήμης για την υπεράκτια αιολική βιομηχανία στην Ιαπωνία με το νέο γενικό δίκαιο της θάλασσας που προωθεί την υπεράκτια αιολική ενέργεια. Είναι πολύ ωραίο να αρχίσουμε κοινές δραστηριότητες με την E.ON ως τον καλύτερο συνεργάτη για να μπούμε στη νέα αγορά. Η E.ON έχει αξιοσημείωτη εμπειρία στην υπεράκτια αιολική ενέργεια με σταθερό πυθμένα και μοιράζεται την ίδια άποψη για την εμπλοκή των τοπικών φορέων. "

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης