Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Εγκαινιάστηκε το δεύτερο εργοστάσιο LNG της Novatek στη Ρωσία

tags :
Εγκαινιάστηκε το δεύτερο εργοστάσιο LNG της Novatek στη Ρωσία
Στόχος της Novatek είναι να επεκτείνει την εμπορική της παρουσία στην αγορά LNG και να γίνει ένας από τις σημαντικότερους φορείς παγκοσμίως
Το δεύτερο εργοστάσιο υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Ρωσική Περιφέρεια Λένινγκραντ της Βαλτικής Θάλασσας εγκαινιάστηκε από τη Novatek.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, το συγκεκριμένο εργοστάσιο διαθέτει αρχική χωρητικότητα σχεδιασμού 660 χιλιάδων τόνων LNG ετησίως.
Η υποδομή του έργου περιλαμβάνει μια δεξαμενή αποθήκευσης LNG μήκους 42.000 κυβικών μέτρων και μια αποβάθρα εκφόρτωσης που έχει σχεδιαστεί για τη διαχείριση φορέων μεταφοράς φυσικού αερίου με δυναμικότητα μέχρι 30 χιλιάδες κυβικά μέτρα.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Novatek, Leonid Mikhelson υπογράμμισε ότι: «Η στρατηγική μάρκετινγκ μας προβλέπει τη φόρτωση των πλοίων ανεφοδιασμού, τις μικρές χονδρικές πωλήσεις ΥΦΑ και ως καύσιμο κινητήρων προς τις χώρες της Βαλτικής, της Σκανδιναβίας και της Δυτικής Ευρώπης. Το φυσικό αέριο που χρησιμοποιείται ως καύσιμο μεταφοράς μειώνει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και συμμορφώνεται με τα νέα περιβαλλοντικά πρότυπα, συμπεριλαμβανομένων των μειώσεων των εκπομπών θείου που έχουν επιβληθεί από τον IMO 2020 στον ναυτιλιακό κλάδο».
Στόχος της Novatek είναι να επεκτείνει την εμπορική της παρουσία στην αγορά LNG και να γίνει ένας από τις σημαντικότερους φορείς παγκοσμίως.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης