Ενέργεια

Η Eni διατηρεί τις προβλέψεις της για αύξηση της παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου κατά 2,5% φέτος

tags :
Η Eni διατηρεί τις προβλέψεις της για αύξηση της παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου κατά 2,5% φέτος
Το προσαρμοσμένο καθαρό κέρδος το τρίμηνο αυξήθηκε κατά 4% στα 992 εκατ. ευρώ  χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών για  1,05 δισ. ευρώ
Η ιταλική Eni διατηρεί αμετάβλητη την πρόβλεψη για την ετήσια παραγωγή της καθώς τα κέρδη κατά το πρώτο τρίμηνο υπολείπονταν των προσδοκιών της αγοράς.
Το προσαρμοσμένο καθαρό κέρδος το τρίμηνο αυξήθηκε κατά 4% στα 992 εκατ. ευρώ  χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών για  1,05 δισ. ευρώ.
Η ελεγχόμενη από το κράτος  επιχείρηση επιβεβαίωσε ότι η παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου θα αυξηθεί κατά 2,5% το 2019, οδηγούμενη εν μέρει από αυξήσεις στα γιγαντιαία πεδία της στην Αίγυπτο και το Καζακστάν.
Ο όμιλος, ο οποίος στοχεύει σε μέση ετήσια αύξηση της παραγωγής κατά 3,5% από το 2018-2022, ανακοίνωσε ότι αναμένεται η παραγωγή να επιταχυνθεί φέτος από τον Ιούλιο μετά τη συντήρηση του δεύτερου τριμήνου στους τομείς Kashagan και Goliat.
Παράλληλα επιβεβαίωσε ότι θα προχωρήσει σε επενδύσεις 8 δισ. ευρώ στη διάρκεια του έτους.
Σε δήλωσή του, ο διευθύνων σύμβουλος Claudio Descalzi δήλωσε ότι ο όμιλος είναι σε θέση να καλύψει τα έξοδα, τις επενδύσεις και τα μερίσματα με το Brent στα 55 δολάρια το βαρέλι και να "δημιουργήσει πλεόνασμα σε περιπτώσεις υψηλότερων τιμών τη στιγμή αυτή".
Στις 1250 GMT, οι μετοχές της Eni μειώθηκαν κατά 1,2%, ενώ ο ευρωπαϊκός τομέας υποχώρησε 1,1%.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης