Πετρέλαιο

ΕΙΑ: Αυξήθηκαν τα αποθέματα και οι εισαγωγές αργού στις ΗΠΑ – Ρεκόρ στην παραγωγή με 12,2 εκατ. bpd

tags :
ΕΙΑ: Αυξήθηκαν τα αποθέματα και οι εισαγωγές αργού στις ΗΠΑ – Ρεκόρ στην παραγωγή με 12,2 εκατ. bpd
Τα αποθέματα αυξήθηκαν κατά 5,5 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 19 Απριλίου
Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των Η.Π.Α. αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα στο υψηλότερο επίπεδο, περίπου ενάμισι έτους, οι εισαγωγές σημείωσαν άνοδο, ακόμα και όταν τα διυλιστήρια αύξησαν σημαντικά την παραγωγή πριν από την καλοκαιρινή περίοδο οδήγησης, σύμφωνα με  τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Τετάρτη 24/4/2019  η διοίκηση ενεργειακών πληροφοριών ΕΙΑ.
Τα αποθέματα αυξήθηκαν κατά 5,5 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 19 Απριλίου, πολύ πάνω από τις προσδοκίες των αναλυτών  που ανέμεναν αύξηση 1,3 εκατομμυρίων βαρελιών.
Στα 460 εκατομμύρια βαρέλια, τα αποθέματα αργού βρίσκονται στα υψηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο του 2017, χωρίς να συμπεριλαμβάνεται το Στρατηγικό Αποθεματικό Πετρελαίου, αλλά βρίσκονται στον πενταετή μέσο όρο για αυτήν την περίοδο του έτους.
Οι καθαρές εισαγωγές αργού πετρελαίου ΗΠΑ αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα κατά 877.000 βαρέλια ημερησίως σε 7,1 εκατομμύρια bpd,  στο υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα Φεβρουαρίου.
Η παραγωγή έφτασε τα 100.000 βαρέλια υψηλότερα, σημειώνοντας ρεκόρ στα 12,2 εκατομμύρια bpd, σύμφωνα με τα στοιχεία.
Οι ροές στα διυλιστήρια αυξήθηκαν κατά 505.000 bpd, σύμφωνα με τα στοιχεία της EIA. Τα ποσοστά χρήσης των διυλιστηρίων αυξήθηκαν κατά 2,4 ποσοστιαίες μονάδες στο 90,1%, υψηλότερα από τις αρχές Φεβρουαρίου.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης υποχώρησαν μετά τα στοιχεία, με το αμερικανικό  West Texas Intermediate να υποχωρεί 37 σεντς στα 65,94 δολ. το βαρέλι στις 10:45 π.μ. EDT (1445 GMT). Ο διεθνής δείκτης αναφοράς  του Brent υποχώρησε 4 σεντς στα 74,48 δολάρια το βαρέλι.

Τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 2,1 εκατομμύρια βαρέλια, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για πτώση 1 εκατομμυρίου βαρελιών και είναι περίπου 2% χαμηλότερα από τον πενταετή μέσο όρο για αυτήν την περίοδο του έτους.

Τα αποθέματα αποσταγμάτων, τα οποία περιλαμβάνουν πετρέλαιο ντίζελ και πετρέλαιο θέρμανσης, μειώθηκαν κατά 662.000 βαρέλια, έναντι προσδοκιών για πτώση 1,2 εκατομμυρίων βαρελιών, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΙΑ.
Στο κέντρο διανομής Cushing, της Oklahoma, αυξήθηκαν κατά 463.000 βαρέλια, σύμφωνα με την EIA.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης