Φυσικό Αέριο

Η Apache καθυστερεί την παραγωγή φυσικού αερίου στην Permian λόγω χαμηλών τιμών

tags :
Η Apache καθυστερεί την παραγωγή φυσικού αερίου στην Permian λόγω χαμηλών τιμών

Μείωσε την παραγωγή κατά περίπου 250 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου στα τέλη Μαρτίου

Η εταιρεία παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου, Apache Corp, ανακοίνωσε την Τρίτη 23/4/2019 ότι ανέστειλε προσωρινά την παραγωγή στο Alpine High στη λεκάνη της Permian στα τέλη Μαρτίου, μειώνοντας την παραγωγή κατά περίπου 250 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου την ημέρα λόγω εξαιρετικά χαμηλών τιμών.
Οι τιμές του φυσικού αερίου στη λεκάνη, στο δυτικό Τέξας και το Νέο Μεξικό, διαπραγματεύθηκαν σε αρνητικές περιοχές για περισσότερες από δύο εβδομάδες νωρίτερα τον Απρίλιο, κυρίως λόγω της έλλειψης αγωγών, υποχρεώνοντας τους εργολάβους να πληρώσουν όσους έχουν πλεονάζουσα χωρητικότητα να πάρουν ανεπιθύμητο αέριο.
Η κατασκευή αγωγού πετρελαίου και φυσικού αερίου στο μεγαλύτερο πετρελαϊκό πεδίο της Permian δεν έχει διατηρήσει την παραγωγή, η οποία έχει υπερδιπλασιαστεί τα τελευταία τρία χρόνια, καθιστώντας τη χώρα τον μεγαλύτερο παραγωγό πετρελαίου παγκοσμίως.
Αρκετοί νέοι αγωγοί βρίσκονται υπό κατασκευή, αλλά κανένας δεν αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία πριν από τα τέλη του 2019.
Ο αγωγός Express Gulf Express και ο Permian Highway - σχεδιασμένοι να μεταφέρουνμέχρι και 2 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου ο καθένας - προγραμματίζεται να αρχίσουν να λειτουργεί τον Οκτώβριο και αργότερα το 2020, αντίστοιχα.
"Αναμένουμε σχετικά μεγάλες και ασταθείς διαφορές τιμών φυσικού αερίου στη λεκάνη της Permian έως ότου τεθεί σε λειτουργία ο αγωγός Express Coast Express", δήλωσε ο Chief Executive John Christmann.
Οι τιμές spot στον σταθμό Waha NG-WAH-WTX-SNL – όπου διαμορφώνονται οι τιμές για το φυσικό αέριο στη λεκάνη της Permian - μειώθηκαν σε ιστορικά χαμηλά αρνητικά επίπεδα 4,28 δολαρίων ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες στις αρχές Απριλίου.
Το τελευταίο φυσικό αέριο διαπραγματεύθηκε στα $ 0.318 τη Δευτέρα.
Η εταιρεία με έδρα το Χιούστον επιβραδύνει τη δραστηριότητά της στην Permian και μετατοπίζει την προσοχή της σε πλούσια σε πετρέλαιο περιουσιακά στοιχεία. Έχει επίσης αντισταθμίσει μεγάλο μέρος της αναμενόμενης παραγωγής της Permian μέχρι τα μέσα του έτους για να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο τιμολόγησης.
Η τελευταία καθυστέρηση παραγωγής θα έχει ελάχιστη επίδραση στην παραγωγή πετρελαίου στην Alpine High, και θα ενισχύσει τη βραχυπρόθεσμη ταμειακή ροή της, ανέφερε η Apache. Επανέλαβε τις προβλέψεις της για την παραγωγή 100.000 βαρελιών ισοδυνάμου πετρελαίου ημερησίως από τα περιουσιακά στοιχεία της Alpine High μέχρι το τέλος του 2019.
Η εταιρεία δήλωσε επίσης ότι δεν αναμένει καμία αλλαγή σε ετήσια βάση των βασικών κερδών της Altus Midstream Co, μια εταιρεία αγωγών εταιρεία πλειοψηφίας που ανήκει Apache.

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης