Τελευταία Νέα

Ραγδαία αύξηση της δυναμικότητας ηλιακής ενέργειας μέχρι το 2030, σύμφωνα με την GlobalData

Ραγδαία αύξηση της δυναμικότητας ηλιακής ενέργειας μέχρι το 2030, σύμφωνα με την GlobalData
Η τελευταία έκθεση της εταιρείας (CSP) αποκαλύπτει τις έντονες προοπτικές της αγοράς με βελτιωμένη απόδοση και μείωση κόστους μέσω ανταγωνιστικής προσφοράς
Στα 22,4 GW αναμένεται να φτάσει η παγκόσμια χωρητικότητα ηλιακής ενέργειας το 2030, σε σύγκριση με τα 5,6 GW που υπάρχουν το 2018, σύμφωνα με έκθεση της Global Data.
Καθοριστικό παράγοντα διαδραματίζουν οι σημαντικές προσθήκες δυναμικότητας που σημειώθηκαν σε Κίνα, Χιλή και Βόρεια Αφρική.
Η τελευταία έκθεση της εταιρείας (CSP) αποκαλύπτει τις έντονες προοπτικές της αγοράς με βελτιωμένη απόδοση και μείωση κόστους μέσω ανταγωνιστικής προσφοράς.
Ο αναλυτής ενέργειας της GlobalData, Pavan Kumar Vyakaranam σχολίασε ότι: «Η βιομηχανία CSP προσέφερε ετήσια δυναμικότητα περίπου 601 μεγαβάτ (MW) το 2018 με έργα που λειτουργούν σε χώρες όπως το Μαρόκο, η Κίνα, η Νότια Αφρική, η Σαουδική Αραβία και το Κουβέιτ. Η Χιλή θα είναι μια άλλη σημαντική χώρα, η οποία θα έχει σημαντικές προσθήκες δυναμικότητας».

12

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι: «Σε χώρες όπως το Μαρόκο, η Νότια Αφρική, η Σαουδική Αραβία, τα ΗΑΕ και το Ισραήλ θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του CSP κατά τη διάρκεια του 2019-2030. Το Μαρόκο είχε προγραμματίσει να διαθέσει 2 GW από την ηλιακή ενέργεια έως το 2020. Η χώρα σχεδιάζει να δημιουργήσει και να εφαρμόσει βιώσιμες μονάδες CSP για να καλύψει το 42% των αναγκών εξόρυξης του Μαρόκου έως το 2020 και να γεφυρώσει το κενό εφοδιασμού της ζήτησης κατά τις ώρες αιχμής. Από την άλλη πλευρά, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προωθούν τον ηλιακό μηχανισμό δημοπρασίας».
Τέλος, ο Vyakaranam καταλήγει στο συμπέρασμα ότι: «Η παγκόσμια αγορά CSP βρίσκεται σε κατάσταση αναζωογόνησης και συνεχούς εξέλιξης».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης