Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Trump: Τελειώνει η περίοδος χάριτος για τους «big 5» εισαγωγής ιρανικού πετρελαίου από τις 2 Μαΐου - Άλμα του πετρελαίου

Trump: Τελειώνει η περίοδος χάριτος για τους «big 5» εισαγωγής ιρανικού πετρελαίου από τις 2 Μαΐου - Άλμα του πετρελαίου
Αμερικανοί αξιωματούχοι επαναλαμβάνουν το τελευταίο διάστημα ότι ο στόχος είναι οι εξαγωγές αργού του Ιράν να εκμηδενιστούν «το συντομότερο δυνατόν»
Πριν από λίγη ώρα έγινε γνωστό από το bbc, ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donal Trump αποφάσισε να μην ανανεώσει τις εξαιρέσεις από τις αμερικανικές κυρώσεις για τις χώρες που εισάγουν ιρανικό πετρέλαιο.
Αποτέλεσμα της ανακοίνωσης των ΗΠΑ περί κατάργησης των εξαιρέσεων για τις χώρες που εισάγουν πετρέλαιο από το Ιράν, ήταν η τιμή του Brent να εκτοξευτεί στα 73,77 δολάρια.
Ειδικότερα, η τιμή ενισχύθηκε κατά 2,5% φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο μετά την 1η Νοεμβρίου του 2018.
Ο Λευκός οίκος ανακοίνωσε ότι οι κυρώσεις αφορούν τις Κίνα, Ινδία, Ιαπωνία, Νότια Κορέα και Τουρκία,με κύριο στόχο να αποκοπεί στο Ιράν η κύρια πηγή εσόδων που διαθέτει.
Όπως είναι γνωστό, τον Νοέμβριο, οι ΗΠΑ επανέφεραν σε ισχύ τις κυρώσεις που στοχοθετούν τις εξαγωγές πετρελαίου του Ιράν, αφού ο Τραμπ απέσυρε τη χώρα του από τη διεθνή συμφωνία του 2015 για το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας της Ισλαμικής Δημοκρατίας.
Ωστόσο, η Ουάσιγκτον παραχώρησε σε οκτώ από τους κυριότερους εισαγωγείς ιρανικού πετρελαίου προσωρινές απαλλαγές από τις κυρώσεις, που τους επέτρεψαν να συνεχίσουν να αγοράζουν πιο περιορισμένες ποσότητες για έξι μήνες.
Αμερικανοί αξιωματούχοι επαναλαμβάνουν το τελευταίο διάστημα ότι ο στόχος είναι οι εξαγωγές αργού του Ιράν να εκμηδενιστούν «το συντομότερο δυνατόν».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης