Επιχειρήσεις

Σε πώληση 52 κοινοπραξιών και μείωση προσωπικού προχωρεί η Sonangol

tags :
Σε πώληση 52 κοινοπραξιών και μείωση προσωπικού προχωρεί η Sonangol
Η εταιρεία θα επικεντρωθεί στις βασικές επιχειρηματικές δραστηριότητες
Η κρατική πετρελαϊκή εταιρία  της Αγκόλα Sonangol   σχεδιάζει να εκχωρήσει 52 κοινοπραξίες, να μειώσει το προσωπικό και να επικεντρωθεί στις κύριες δραστηριότητές της, μέρος μιας συνεχιζόμενης αναδιοργάνωσης και δέσμης μεταρρυθμίσεων που θα προσελκύσουν επενδυτές, δήλωσε την Παρασκευή  19/4/2019 ο πρόεδρος της εταιρείας.
"Θα πωλήσουμε, θα κλείσουμε ή θα βγάλουμε από τον όμιλο μας πολλές εταιρείες", δήλωσε ο Carlos Saturnino σε συνέδριο πετρελαίου στο Παρίσι. «Πέρυσι, εντοπίσαμε 52 κοινοπραξίες τις οποίες θέλουμε να πουλήσουμε τα ίδια κεφάλαιά μας».
"Αντί να επενδύει στην Αυστραλία, τις Ηνωμένες Πολιτείες κλπ., η Sonangol θέλει να γίνει μια πετρελαϊκή εταιρεία αναφοράς στην αφρικανική ήπειρο. Αυτή είναι μια σημαντική αλλαγή για εμάς », είπε, προσθέτοντας ότι ο στόχος ήταν να καταστεί η Sonangol πιο ισχυρή και ευκίνητη.
Το πετρέλαιο αντιπροσωπεύει το 95% των εξαγωγών και περίπου το 70% των κρατικών εσόδων στον δεύτερο μεγαλύτερο παραγωγό της Αφρικής.
Η παραγωγή παρουσίασε απότομη πτώση εξαιτίας της ωρίμασης πεδίων και της έλλειψης επενδύσεων, την οποία ο Saturnino απέδωσε επίσης στην έλλειψη αποτελεσματικότητας στη λήψη αποφάσεων από την προηγούμενη διοίκηση.
Η παραγωγή πετρελαίου στην Αγκόλα υποχώρησε στα 1,478 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (bpd) το 2018 από 1,632 εκατομμύρια βαρέλια το 2017.
Ο βετεράνος της βιομηχανίας Saturnino επανατοποθετήθηκε από τον Πρόεδρο της Αγκόλα Joao Lourenco τον Σεπτέμβριο του 2017 για να βοηθήσει την Sonangol και να μεταρρυθμίσει τον τομέα.
"Η έλλειψη αποτελεσματικότητας στην έγκριση των έργων οδήγησε σε συσσωρευμένα ανοίγματα ύψους περίπου 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για έργα μεταξύ 2015 και 2017", δήλωσε ο Saturnino.
Είπε ότι η Αγκόλα έχει θέσει σε εφαρμογή μεταρρυθμίσεις για να ξαναρχίσει η εξερεύνηση και να προσελκύσει μεγάλες εταιρείες πετρελαίου να επενδύσουν.
Η Sonangol πραγματοποίησε ανάλυση για τα πετρελαϊκά μπλοκ με την Total και την ENI πραγματοποίησε συνομιλίες και υπέγραψε αρχικές συμφωνίες με την Exxon Mobil. Πρόσφατα, συναντήθηκε με τη Shell για να προσπαθήσει να την πείεσει να επιστρέψει στην Αγκόλα, είπε ο Saturnino.
"Έχουμε 10 έως 12 πιθανά μπλοκ για εξερεύνηση στην Αγκόλα, έτσι υπάρχει το δυναμικό", συμπλήρωσε.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης