Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Συμφωνία BP και SOCAR για την κατασκευή νέας πλατφόρμας πετρελαίου στο Αζερμπαϊτζάν

tags :
Συμφωνία BP και SOCAR για την κατασκευή νέας πλατφόρμας πετρελαίου στο Αζερμπαϊτζάν

Η πλατφόρμα αναμένεται να παράγει 100.000 βαρέλια πετρελαίου ημερησίως και εκτιμάται ότι θα  κοστίσει 6 δισεκατομμύρια δολάρια

Η  ΒΡ και η κρατική ενεργειακή εταιρεία του Αζερμπαϊτζάν  SOCAR υπέγραψαν την Παρασκευή  19/42019 συμφωνία για την κατασκευή μιας νέας πλατφόρμας εξερεύνησης για τρία μεγάλα πετρελαϊκά πεδία της χώρας σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση της BP και του Αζερμπαϊτζάν.
Η πλατφόρμα Azeri Central East (ACE) η τελευταία φάση των πετρελαϊκών πεδίων των γιγαντιαίων πεδίων Azeri-Chirag-Guneshli (ACG), αναμένεται να παράγει 100.000 βαρέλια πετρελαίου ημερησίως και να κοστίσει 6 δισεκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή της .
Το έργο είναι μία από τις μεγαλύτερες επενδυτικές αποφάσεις στο Αζερμπαϊτζάν μέχρι στιγμής φέτος.
Τα πεδία ACG, τα οποία έχουν μέχρι στιγμής παράγει 3,5 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου, έχουν τη δυνατότητα να αποδώσουν άλλα 3 δισεκατομμύρια βαρέλια.
Ο κύριος στόχος της BP θα ήταν τώρα να μεγιστοποιηθεί η εξαγωγή των εναπομενόντων αποθεμάτων, ανέφερε σε δήλωσή του ο Robert Morris, αναλυτής της Wood Mackenzie.
"Το ACE είναι το κεντρικό στοιχείο αυτών των σχεδίων, προσθέτοντας 100.000 βαρέλια ανά ημέρα παραγωγής στο υψηλό του στα μέσα της δεκαετίας του 2020", ανέφερε.
Η ΒΡ και το Αζερμπαϊτζάν το 2017 επέκτειναν τη συμφωνία τους για την ανάπτυξη των πεδίων ACG έως το 2050, μια συμφωνία που η κυβέρνηση των Αζέρων ονομάστηκε «σύμβαση του αιώνα», όταν υπογράφηκε για πρώτη φορά το 1994. Η συμφωνία επρόκειτο να τρέξει μέχρι το 2024.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης