Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Κατά 43% θα αυξηθούν οι εγκαταστάσεις φωτοβολταικών συστημάτων στην Ευρώπη το 2019 με «οδηγό» την Ισπανία

Κατά 43% θα αυξηθούν οι εγκαταστάσεις φωτοβολταικών συστημάτων στην Ευρώπη το 2019 με «οδηγό» την Ισπανία
Η Ισπανία, το Βιετνάμ και άλλες χώρες έχουν 2019 προθεσμίες για την ολοκλήρωση των έργων, καθώς οι μειωμένες τιμές μονάδων στα τέλη του 2018 οδήγησαν σε αυξημένη ζήτηση
Κατά 43% θα αυξηθούν οι φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις σε χώρες εκτός της Κίνας το 2019 σύμφωνα με την IHS Markit.
Στην Ευρώπη η ανάπτυξη θα ανέλθει στο 25%  φθάνοντας τα 129 MW
ηλιακών εγκαταστάσεων, σύμφωνα με τον παγκόσμιο προμηθευτή επιχειρηματικών πληροφοριών IHS Markit, που αναδημοσιεύει το PV- Europe.
Αυτή η αναζωογονημένη ανάπτυξη προέρχεται κυρίως από αγορές εκτός της Κίνας, οι οποίες αναμένεται να αυξηθούν κατά 43% το 2019.
Η Ισπανία, το Βιετνάμ και άλλες χώρες έχουν 2019 προθεσμίες για την ολοκλήρωση των έργων, καθώς οι μειωμένες τιμές μονάδων στα τέλη του 2018 οδήγησαν σε αυξημένη ζήτηση.


Η Κίνα εξακολουθεί να είναι η μεγαλύτερη φωτοβολταϊκή αγορά παγκοσμίως.

Λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες ενδείξεις αναπτυξιακής δραστηριότητας, η Κίνα, η μεγαλύτερη αγορά φωτοβολταϊκών στον κόσμο, θα μπορούσε να αυξηθεί κατά 2% το 2019, έχοντας φθάσει τα 45 GW το 2018.
Από την πλευρά του, ο Josefin Berg, διευθυντής έρευνας και ανάλυσης, IHS Markit τόνισε ότι: «Αυτή τη στιγμή οι προοπτικές για την Κίνα παραμένουν εξαιρετικά αβέβαιες, καθώς το νέο καθεστώς στήριξης για την φωτοβολταϊκή αγορά δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί», συμπληρώνοντας ότι: «Τα σχέδια για επικέντρωση της πολιτικής περισσότερο σε μη επιδοτούμενα φωτοβολταϊκά συστήματα θα μπορούσαν να επιβραδύνουν τη βραχυπρόθεσμη ανάπτυξη, εκτός εάν επιβληθούν αυστηρές προθεσμίες κατασκευής για να ωθήσουν τη ζήτηση το 2019».

51


Οι ΗΠΑ πρόβλεψαν ότι θα ξεπεράσουν την Ινδία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προβλέπεται ότι θα ξεπεράσουν την Ινδία το 2019, για να γίνουν για άλλη μια φορά η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά φωτοβολταϊκών. Δεδομένου ότι το 30% της πίστωσης φόρου επένδυσης (ITC) λήγει φέτος, ορισμένα έργα θα «τρέξουν» για να ολοκληρωθούν.
«Η αύξηση της δραστηριότητας ανάπτυξης έργων δείχνει ότι τα χρόνια μετά το 2019 θα είναι ανοδικά», δήλωσε ο Berg

Μεγαλύτερη ανάκαμψη στην Ευρώπη

Η Ευρώπη είναι η περιοχή με τη μεγαλύτερη άνοδο τον περασμένο χρόνο.
Οι εγκαταστάσεις αυξήθηκαν κατά 23% το 2018, φτάνοντας τα 12 GW
και προβλέπεται να ξεπεράσουν τα 19 GW το 2019.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης