Περιβάλλον

Εκστρατεία καθαρισμού του Έβερεστ: Το Νεπάλ θέλει να απομακρύνει 10 τόνους σκουπιδιών

Εκστρατεία καθαρισμού του Έβερεστ: Το Νεπάλ θέλει να απομακρύνει 10 τόνους σκουπιδιών
Είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση του Νεπάλ εμπλέκεται σε αυτή την προσπάθεια
Εκστρατεία Καθαρισμού του Έβερεστ για το 2019 διοργανώνει το Νεπάλ, με αφορμή την απομάκρυνση πάνω από 10 τόνων απορριμμάτων που άφησαν πίσω τους οι ορειβάτες.
Είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση του Νεπάλ εμπλέκεται σε αυτή την προσπάθεια, σύμφωνα με το υπουργείο Τουρισμού της χώρας, που ηγείται της καμπάνιας.
«Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας καθαρισμού, θα απομακρυνθούν τα απορρίμματα που βρίσκονται στο Εβερεστ, από την κατασκήνωση βάσης (5.400 μέτρα) έως την κατασκήνωση 4 (περίπου 8.300 μέτρα)», δήλωσε σήμερα στο πρακτορείο Xinhua ο Κουλ Μπαχαντούρ Γκουρούνγκ, γενικός γραμματέας της Ορειβατικής Ένωσης Νεπάλ.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα αρχίσουν την εκστρατεία καθαρισμού μετά τις 25 Απριλίου, ενώ η διαδικασία θα διαρκέσει έως τις 5 Ιουνίου, την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.
Κρατικοί αξιωματούχοι του Νεπάλ δήλωσαν ότι η κυβέρνηση ανησυχεί πάρα πολύ για το περιβάλλον στην υψηλότερη κορυφή του κόσμου σε μια περίοδο κατά την οποία διοργανώνει την Χρονιά ‘Visit Nepal’ 2020, με στόχο να προσελκύσει 2 εκατ. ξένους τουρίστες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης