Ηλεκτρισμός

Γερμανία: To υπουργείο Οικονομίας σχεδιάζει παράταση των επιδοτήσεων για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Γερμανία: To υπουργείο Οικονομίας σχεδιάζει παράταση των επιδοτήσεων για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Το σχέδιο προβλέπει παράταση μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2020

Ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας επιθυμεί να επεκτείνει τις επιδοτήσεις για νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι το τέλος του 2020 σε μια προσπάθεια αύξησης των πωλήσεων, σύμφωνα με τα σχέδια κατευθυντήριων γραμμών που επικαλείται το Reuters.
Η Γερμανία προσπαθεί να αυξήσει τη ζήτηση ηλεκτρικών οχημάτων για περιβαλλοντικούς λόγους και ως απάντηση στο σκάνδαλο των εκπομπών ντίζελ που έχει πλήξει την αυτοκινητοβιομηχανία της χώρας, κυρίως τη Volkswagen αλλά και άλλους, συμπεριλαμβανομένης της Daimler, τα τελευταία τρία χρόνια.
Το έγγραφο, που καταρτίστηκε από το υπουργείο οικονομίας, στάλθηκε σε άλλα γερμανικά υπουργεία για έγκριση.
Κίνητρα ύψους 4.000 ευρώ (4.500 ευρώ) για την αγορά νέου ηλεκτρικού αυτοκινήτου στη Γερμανία εισήχθησαν τον Ιούνιο του 2016 και αναμένεται να ολοκληρωθούν τον φετινό Ιούνιο. Το σχέδιο προβλέπει παράταση μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2020 σε μεγάλο βαθμό με τη σημερινή του μορφή.
Η κυβέρνηση και οι αυτοκινητοβιομηχανίες μοιράστηκαν τη χρηματοδότηση, αλλά τα προβλεπόμενα 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ δεν έχουν ακόμη χρησιμοποιηθεί. Ορισμένες εκτιμήσεις δείχνουν ότι έχουν απορροφηθεί λιγότερα από 500 εκατομμύρια ευρώ.
Οι επιδοτήσεις συνέβαλαν στην άνοδο των πωλήσεων, αλλά ακόμη και ηλεκτρικά αυτοκίνητα αποτελούσαν πέρυσι περίπου το 1% των νέων εγγραφών αυτοκινήτων, ανέφερε η KBA η αρμόδια  αρχή για τα αυτοκίνητα.
Το υπουργείο οικονομίας αρνήθηκε να σχολιάσει και αναφέρθηκε σε προηγούμενες δηλώσεις ότι σύντομα θα ανακοινώσει λεπτομέρειες σχετικά με το μέλλον του προγράμματος κινήτρων.


www.worldenetrgynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης