Διεθνή

Γερμανία: Κατά +2,4% αυξήθηκαν οι τιμές παραγωγού, σε ετήσια βάση, τον Μάρτιο του 2019

Γερμανία: Κατά +2,4% αυξήθηκαν οι τιμές παραγωγού, σε ετήσια βάση, τον Μάρτιο του 2019
Οι τιμές παραγωγού στη Γερμανία αυξήθηκαν με τους ασθενέσθερους ρυθμούς των τελευταίων 11 μηνών
Επιβράδυνση κατέγραψε η ετήσια άνοδο στις τιμές παραγωγού της Γερμανίας για τον Μάρτιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (18/4) στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, τα οποία αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε κατά +2,4% σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2018, έναντι ετήσιας ανόδου +2,6% τους προηγούμενους δύο μήνες, την ίδια στιγμή που οι οικονομολόγοι ανέμεναν επιτάχυνση στο +2,7%.
Σημειώνεται ότι ο ετήσιος δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε με τους βραδύτερους ρυθμούς από τον Απρίλιο του 2018, όταν και είχε σημειώσει ετήσια άνοδο της τάξεως του +1,9%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, οι τιμές παραγωγού υποχώρησαν κατά -0,1%, έναντι πτώσης επίσης -0,1% τον Φεβρουάριο του 2019 και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών για αύξηση κατά +0,2%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Destatis, οι τιμές στον τομέα της ενέργειας υποχώρησαν κατά -0,9% σε ετήσια βάση, ενώ οι τιμές στον τομέα μη διαρκών καταναλωτικών αγαθών παρέμειναν αμετάβλητες.
Αντίθετα, οι τιμές στον τομέα ενδιάμεσων αγαθών σημείωσαν ετήσια άνοδο της τάξεως του +0,2%, ενώ οι τιμές στους τομείς κεφαλαιουχικών αγαθών και διαρκών καταναλωτικών αγαθών ενισχύθηκαν αμφότερες κατά +0,1%.
Εφόσον εξαιρεθούν οι τιμές στον τομέα της ενέργειας, οι τιμές παραγωγού κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +0,1% σε μηνιαία βάση, την ίδια στιγμή που η ετήσια άνοδος διαμορφώθκε στο +1,2%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης