Διεθνή

Ευρωζώνη: Υποχώρησε η επιχειρηματική δραστηριότητα τον Απρίλιο 2019 - Στις 51,6 μονάδες ο σύνθετος δείκτης PMI

Ευρωζώνη: Υποχώρησε η επιχειρηματική δραστηριότητα τον Απρίλιο 2019 - Στις 51,6 μονάδες ο σύνθετος δείκτης PMI
Ο σύνθετος δείκτης επιχειρηματικής δραστηριότητας υποχώρησε στο τρίτο χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2014
Οριακή επιβράδυνση κατέγραψε η δραστηριότητα των επιχειρήσεων στην Ευρωζώνη για τον Απρίλιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (18/4) στοιχεία της Markit, παραμένοντας στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων πέντε ετών.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 51,6 μονάδες, έναντι 51,3 μονάδων τον προηγούμνο μήνα, γεγονός που αποτελεί το τρίτο χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2014.
Η παραγωγή του μεταποιητικού κλάδου στην ενιαία νομισματική ένωση υποχώρησε για τρίτο συνεχόμενο μήνα, καθώς οι νέες παραγγελίες κατέγραψαν συρρίκνωση για έβδομο μήνα στη σιερά, ενώ η ανάπτυξη της απασχόλησης παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητη σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2019.
Παράλληλα, η δραστηριότητα του κλάδου υπηρεσιών απομακρύνθηκε από τα υψηλά τεσσάρων μηνών στα οποία βρέθηκε τον Μάρτιο, καταγράφοντας τον ασθενέσθερο ρυθμό επέκταση από τον Σεπτέμβριο του 2016.
Σύμφωνα με την Markit, η αυξημένη αβεβαιότητα που σχετίζεται με το Brexit, τις εμπορικές τριβές και τον προστατευτισμός περιόρισε την αισιοδοξία των επιχειρήσεων στην Ευρωζώνη.
«Τα στοιχεία ενισχύουν τις ανησυχίες ότι η οικονομία δεν κατάφερε να ανακάμψει», σχολίασε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Markit, Chris Williamson, προσθέτοντας ότι τα στοιχεία «συνεχίζουν να εμφανίζουν μόνο πολύ μέτρια ανάπτυξη ενόψει των αντιστάσεων από την επιβράδυνση της παγκόσμιας ζήτησης και το υποτονικό οικονομικό κλίμα».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης