Τελευταία Νέα

Σύσφιξη σχέσεων Γερμανίας - Τουρκίας στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας - Οι άξονες της συνεργασίας

Σύσφιξη σχέσεων Γερμανίας - Τουρκίας στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας - Οι άξονες της συνεργασίας
Το αναθεωρημένο σχέδιο της Τουρκίας στοχεύει στην παροχή 65% των ενεργειακών αναγκών από οικιακές και ανανεώσιμες πηγές
Σε στενότερη συνεργασία στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών και της αποθήκευσης ενέργειας στοχεύουν Τουρκία και Γερμανία, οργανώνοντας διμερείς ομάδες εργασίας για την επίτευξη αυτού του στόχου.
Ο Bareiss, ο οποίος διορίστηκε ειδικός απεσταλμένος για την τουρκογερμανική ενεργειακή συνεργασία, δήλωσε ότι όταν συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Τουρκίας, Alparslan Bayraktar, αναγνώρισαν την ισχυρή ενεργειακή συνεργασία μεταξύ της Τουρκίας και της Γερμανίας.
Ειδικότερα, ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Τουρκίας Fatih Donmez και ο Ομοσπονδιακός Υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας Peter Altmaier, συναντήθηκαν τον περασμένο Οκτώβριο για να υπογράψουν επιστολή προθέσεων την ενίσχυση της τουρκογερμανικής ενεργειακής εταιρικής σχέσης.
Για το σκοπό αυτό, συμφωνήσαμε να δημιουργήσουμε τέσσερις διμερείς ομάδες εργασίας και να συμπεριλάβουμε τον ιδιωτικό τομέα και άλλους ενδιαφερόμενους και από τις δύο χώρες για να μάθουν ο ένας από τον άλλον", δήλωσε ο Bareiss.
Αυτές οι ομάδες εργασίας θα καλύψουν συγκεκριμένα θέματα όπως η προώθηση της αιολικής ενέργειας στην ανοικτή θάλασσα, νέες τεχνολογίες γενικής χρήσης όπως η αποθήκευση ενέργειας και η ενεργειακή απόδοση, εξήγησε και πρόσθεσε ότι βλέπει πολλές δυνατότητες μεταφοράς τεχνογνωσίας στον τομέα των συμβατικών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής, όπως οι εγκαταστάσεις με καύση άνθρακα, και στην αύξηση της ασφάλειας για την πυρηνική ενέργεια.
«Προσπαθήσαμε να βρούμε κοινά έργα, για παράδειγμα στην υποδομή, στην ενεργειακή απόδοση και στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην Τουρκία. Η Τουρκία έχει πολύ καλές συνθήκες για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ειδικά στον αέρα, τις φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις και επίσης την υδροηλεκτρική ενέργεια. είναι καλό για τις γερμανικές εταιρείες να επενδύουν επίσης στην Τουρκία ", εξήγησε ο Bareiss αναφερόμενος σε εταιρείες όπως εταιρείες ηλεκτρισμού, EnBW και RWE.
Μετά το 31% που έφτασε η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από τις ΑΠΕ, οι αρχές της Τουρκίας έλαβαν συγκεκριμένα επενδυτικά βήματα για την αναθεώρηση του στόχου τους για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας το 2023. Το αναθεωρημένο σχέδιο στοχεύει στην παροχή 65% των ενεργειακών αναγκών από οικιακές και ανανεώσιμες πηγές.
Ο Bareiss σημείωσε ότι η Γερμανία είναι ένας από τους σημαντικότερους εμπορικούς εταίρους της Τουρκίας, η απόδειξη της οποίας είναι η αύξηση του διμερούς εμπορίου τα τελευταία τρία με τέσσερα χρόνια και περίπου 7.500 γερμανικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται σήμερα στην Τουρκία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης