Φυσικό Αέριο

Reuters:Στα 87 bcf τα αποθέματα φυσικού αερίου των ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα

Reuters:Στα 87 bcf τα αποθέματα φυσικού αερίου των ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα

Ρεκόρ στην παραγωγή και περιορισμένη ζήτηση

Οι εταιρείες κοινής ωφέλειας των ΗΠΑ πιθανόν να αποθήκευσαν 87 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια (bcf) φυσικού αερίου  την προηγούμενη εβδομάδα πολύ περισσότερο από το συνηθισμένο, καθώς η παραγωγή διατηρήθηκε κοντά στα επίπεδα ρεκόρ και η ζήτηση για θέρμανση  υποχώρησε λόγω του θερμότερου καιρού, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters την Τετάρτη 17/4/2019.
Τα αποθέματα για την εβδομάδα που έληξε στις 12 Απριλίου συγκρίνονται με πτώση 34 bcf κατά την ίδια εβδομάδα πριν από ένα χρόνο και τον πενταετή μέσο όρο των  21 bcf για την περίοδο.
Οι εταιρείες κοινής ωφέλειας πρόσθεσαν 29 bcf για αποθήκευση την προηγούμενη εβδομάδα που έληξε στις 5 Απριλίου.
Η Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών για την Ενέργεια ΕΙΑ θα ανακοινώσει την εβδομαδιαία έκθεσή της την Πέμπτη.
Αν οι εκτιμήσεις αναλυτών είναι σωστές, η αύξηση θα ανεβάσει τα αποθέματα στα 1.242 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια (tcf), τα οποία θα εξακολουθούν να είναι τα χαμηλότερα για την εβδομάδα από το 2014.
Αυτό θα ήταν περίπου 5%χαμηλότερο από την ίδια εβδομάδα πριν από ένα χρόνο και περίπου 25% κάτω από το πενταετές μέσο όρο. Η ποσότητα του αποθηκευμένου αερίου παρέμεινε κάτω από τον πενταετή μέσο όρο από τον Σεπτέμβριο του 2017.
Ο καιρός ήταν πιο ζεστός από το κανονικό  την περασμένη εβδομάδα με 58 HDD σε σύγκριση με ένα κανονικό επίπεδο των τελευταίων 30 χρόνων των 85 HDDs  την συγκεκριμένη περίοδο. Υπήρχαν 114 HDDs την ίδια εβδομάδα πριν από ένα χρόνο.
Τα HDDs μετρούν την  μέση θερμοκρασία της ημέρας κάτω από 65 βαθμούς Fahrenheit (18 βαθμούς Κελσίου) και χρησιμοποιείται για την εκτίμηση της ζήτησης  για θέρμανση σε κατοικίες και επιχειρήσεις.
Η παραγωγή σε 48 πολιτείες των ΗΠΑ, ήταν  κατά μέσο όρο 88,6 bcfd κατά τη διάρκεια της εβδομάδας έως τις 12 Απριλίου, χαμηλότερα από το συνολικό ημερήσιο επίπεδο των  90,2 bcfd που σημειώθηκε στις 29 Μαρτίου, σύμφωνα με τα δεδομένα του Refinitiv Eikon.
Το Reuters εξέτασε 18 αναλυτές, οι εκτιμήσεις του οποίου κυμαίνονταν από 68 bcf έως 99 bcf και μια μέση αποθήκευση 89 bcf.

Οι πρώτες εκτιμήσεις για την εβδομάδα που έληξε στις 19 Απριλίου κυμαίνονταν από 65 bcf έως 91 bcf, με μέση δόση 87 bcf.
Αυτό συγκρίνεται με μια πτώση 20 bcf για την ίδια εβδομάδα πέρυσι και μια μέση αύξηση πενταετίας κατά 47 bcf.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης