Πετρέλαιο

ΕΙΑ: Υποχώρησαν κατά 1,4 εκατ. βαρέλια τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ

tags :
ΕΙΑ: Υποχώρησαν κατά 1,4 εκατ. βαρέλια τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ
Οι καθαρές εισαγωγές αργού πετρελαίου μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα κατά 659.000 βαρέλια την ημέρα (bpd)
Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των Η.Π.Α. υποχώρησαν απροσδόκητα την περασμένη εβδομάδα καθώς οι εισαγωγές μειώθηκαν, ενώ τα αποθέματα βενζίνης και αποσταγμάτων σημείωσαν πτώση λιγότερο από το αναμενόμενο σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Τετάρτη 16/4/2019 η Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών ΕΙΑ.
Τα αποθέματα μειώθηκαν κατά 1,4 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 12 Απριλίου, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για αύξηση 1,7 εκατομμυρίων βαρελιών.
Την μεγαλύτερη υποχώρηση σημείωσε  η περιοχή Midwest, όπου τα αποθέματα μειώθηκαν κατά 2,4 εκατομμύρια βαρέλια στα 135,3 εκατομμύρια βαρέλια.
Οι καθαρές εισαγωγές αργού πετρελαίου ΗΠΑ μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα κατά 659.000 βαρέλια την ημέρα (bpd).
Στον κόμβο παράδοσης Cushing, στην Οκλαχόμα   μειώθηκαν κατά 1,54 εκατομμύρια βαρέλια, σύμφωνα με την EIA.
Οι τιμές του πετρελαίου κινήθηκαν υψηλότερα την ημέρα καθώς οι αγορές επικεντρώθηκαν στην πτώση των αποθεμάτων σε όλο το ενεργειακό φάσμα. Οι τιμές βενζίνης των ΗΠΑ αυξήθηκαν σχεδόν κατά 1% κοντά στα υψηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο.
Τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 1,2 εκατομμύρια βαρέλια, λιγότερο από τις προσδοκίες των αναλυτών  για  πτώση 2,1 εκατομμυρίων βαρελιών.
Τα αποθέματα αποσταγμάτων τα οποία περιλαμβάνουν πετρέλαιο ντίζελ και πετρέλαιο θέρμανσης, υποχώρησαν κατά  362.000 βαρέλια, και παρά τις προβλέψεις για άνοδο 846.000 βαρελιών, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΙΑ.
"Με τα διυλιστήρια που κινούνται λίγο υψηλότερα, αυτή είναι μια πολύ υποστηρικτική έκθεση", δήλωσε ο Phil Flynn, αναλυτής της Price Futures Group στο Σικάγο.
Οι μικρές διαδρομές των διυλιστηρίων μειώθηκαν κατά 22.000 βαρέλια την ημέρα, σύμφωνα με τα στοιχεία της EIA. Τα ποσοστά χρήσης διυλιστηρίου αυξήθηκαν κατά 0,2 της εκατοστιαίας μονάδας στο 87,7% της συνολικής παραγωγικής ικανότητας.
Την περασμένη εβδομάδα, η Lyondell Basell Industries κατέχει παραγωγή 9%κάτω από την ικανότητα 263.776-bpd του διυλιστηρίου του Χιούστον λόγω περιορισμών αποστολής μετά από χημική διαρροή στο Χιούστον.
Η κοινή επιχείρηση της Royal Dutch Shell, που ανέρχεται σε 275.000 bpd, στο Deer Park του Τέξας, επανήλθε στην κανονική παραγωγή την περασμένη εβδομάδα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης