Ενέργεια

Ρεκόρ παραγωγής υδροηλεκτρικής ενέργειας για την Τουρκία χθες (16/4) - Το 1950 η προηγούμενη υψηλότερη ημερήσια παραγωγή

Ρεκόρ παραγωγής υδροηλεκτρικής ενέργειας για την Τουρκία χθες (16/4) - Το 1950 η προηγούμενη υψηλότερη ημερήσια παραγωγή
Η Τουρκία σκοπεύει να προσφέρει το 65% των ενεργειακών αναγκών από οικιακές και ανανεώσιμες πηγές το 2023
Ρεκόρ παραγωγής υδροηλεκτρικής ενέργειας σημείωσε η Τουρκία στις 16 Απριλίου, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του ομίλου Limak Holding-Energy Generation, Taner Ercomert.
«Η ημερήσια παραγωγή υδροηλεκτρικής ενέργειας της Τουρκίας έφθασε σε ιστορικό ρεκόρ στις 16 Απριλίου με μια παραγωγή 366,7 εκατ. kWh» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, ο Taner Ercomert υπογράμμισε ότι το 46% της συνολικής παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας προέρχεται από υδροηλεκτρικούς σταθμούς την ίδια ημέρα. Η συνολική συμβολή των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην καθημερινή παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας της Τουρκίας την ίδια ημέρα ήταν πάνω από 60%.
Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία στην προσπάθεια που καταβάλλει για να μεγιστοποιήσει την οικονομική χρήση των εγχώριων και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αυξάνει σταδιακά τη δυναμικότητα παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές.
«Πρόκειται για ένα ιστορικό ρεκόρ που σημαίνει ότι αυτός ο αριθμός είναι η υψηλότερη ημερήσια παραγωγή υδροηλεκτρικής ενέργειας από τη δεκαετία του 1950» πρόσθεσε.
Η Τουρκία σκοπεύει να προσφέρει το 65% των ενεργειακών αναγκών από οικιακές και ανανεώσιμες πηγές το 2023, σύμφωνα με το υπουργείο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης